NESVAKIDAŠNJA NOĆ NA TERENU

Sarajka se porodila u vozilu Hitne pomoći: Kad su vidjeli da ne mogu stići do KCUS-a, profesionalci uzeli stvar u svoje ruke...

Hronika26.11.20, 21:07h

Sarajka se porodila u vozilu Hitne pomoći: Kad su vidjeli da ne mogu stići do KCUS-a, profesionalci uzeli stvar u svoje ruke...
Sretnim roditeljima upućujemo iskrene čestitke, a našim profesionalcima jedno veliko “BRAVO”!! - navodi se u poruci na Facebook stranici Hitne pomoći Kantona Sarajevo

 

 

Noćas se na području Opčine Novo Sarajevo desila nesvakidašnja situacija, a glavni akteri su bili jedna trudnica i agilna ekipa Hitne pomoći. 


Krenuli su ka bolnici, međutim trudovi su bili sve jači i učestaliji, a onda su profesionalci uzeli stvar u svoje ruke i na svijet je stigla zdrava muška beba.   
 

- Kontinuirana edukacija medicinskog osoblja i adekvatna opremljenost vozila čine nas spreminim i za ovu vrstu hitne medicinske pomoći.


26. 11. 2020. godine, oko tri sata iza ponoći, ekipa Hitne medicinske pomoći Kantona Sarajevo, na lokalitetu općine Novo Sarajevo uspješno je obavila porod naše sugrađanke u vozilu Hitne Pomoći Sarajevo i na ovaj svijet donijeli živu i zdravu mušku bebu !!!


Majka i novorođenče dobrog zdravstvenog stanja su predati osoblju KCUS Sarajevo na daljnji tretman.


Sretnim roditeljima upućujemo iskrene čestitke, a našim profesionalcima jedno veliko “BRAVO”!! - navodi se u poruci na Facebook stranici Hitne pomoći Kantona Sarajevo. 

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!