Novi načelnik 'četvorke'

Amar Dovadžija proglasio pobjedu u Ilijašu: Treće brojanje glasova preokrenulo rezultat

Front26.11.20, 16:24h

Amar Dovadžija proglasio pobjedu u Ilijašu: Treće brojanje glasova preokrenulo rezultat
Čekamo Covid, mobilni tim i glasove putem pošte kojima ćemo, sigurni smo, utvrditi prednost i u konačnici kako je i očigledno i zvanično odnijeti pobjedu, napisao je Dovadžija na svom Facebook profilu

Kandidat za načelnika Ilijaša uime "Četvorke" Amar Dovadžija proglasio je danas izbornu pobjedu, nakon što su u Centru za brojanje glasova prebrojani i listići sa biračkog mjesta Jahorina.

 

- Naknadnim prebrojavanjem glasova sa biračkog mjesta Jahorina, koje je učinjeno spornim stalnim spinovanjem političkih oponenata, danas je od CIK-a u Zetri potvrdeno da nema razlika niti neslaganja sa prvobitnim prebrojavanjem.

 

Ponovnim, ujedno trećim, prebrojavanjem glasačkog materijala CIK je potvrdio razliku od 102 glasa u korist Amara Dovadžije čime se i neupitno došlo do krajnjeg rezultata i prednosti u ukupnom zbiru glasova.

 

Čekamo Covid, mobilni tim i glasove putem pošte kojima ćemo, sigurni smo, utvrditi prednost i u konačnici kako je i očigledno i zvanično odnijeti pobjedu.

 

Izjavu u ime posebnog biračkog odbora, za TVSA, dala je posmatrač ispred četvorke Doris Popić, napisao je Dovadžija na svom FB profilu.

 

Inače, na zvaničnoj stranici CIK-a i dalje stoji kako je u vodstvu kandidat SDA Akif Fazlić sa 60 glasova prednosti.

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još