VIDEO/ U toku procedura izručenja

Pogledajte hapšenje osumnjičenog za ubistvo u sarajevskom naselju Otes

Hronika26.11.20, 16:15h

Pogledajte hapšenje osumnjičenog za ubistvo u sarajevskom naselju Otes
Osumnjičen je da je, sa još nekoliko osoba, učestvovao u ubistvu državlјanina Bosne i Hercegovine J. B. u Sarajevu 17. novembra

 

MUP Srbije objavio je video snimak hapšenja Marokanca osumnjičenog da je ubio Jasmina Berovića u sarajevskom naselju Otes.

 

- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije uhapsili su državlјanina Maroka S.E.D. (1989), osumnjičenog da je, sa još nekoliko osoba, učestvovao u ubistvu državlјanina Bosne i Hercegovine J.B. u Sarajevu 17. novembra – navodi se u opisu video snimka.


Osumnjičeni je lociran i uhapšen u hostelu u Beogradu, gdje se skrivao u, kako se pretpostavlјa, namjeri da pobjegne u neku od zemalјa u regionu.

 

Hapšenje je rezultat zajedničkog rada i razmjene informacija srbijanske i sarajevske policije.

 

 

S.E.D. je po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu određeno zadržavanje do 48 sati zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo ubistvo.

 

U toku je procedura izručenja osumnjičenog nadležnim organima u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz MUP-a Srbije.

 

Podsjećamo da je u Sarajevu 17. novembra ubijen Jasmin Berović, a teško su povrijeđeni Husein Džilić i Tarik Džamalija nakon što su ih napali migranti.

 

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još