Audio/ Je li na pomolu afera 'Potkivanje 2'?

Procurio novi snimak o zapošljavanju preko štele, Tegeltija tvrdi: Sve je čisto kao suza, ovo je izvučeno iz konteksta!

Front26.11.20, 12:59h

Procurio novi snimak o zapošljavanju preko štele, Tegeltija tvrdi: Sve je čisto kao suza, ovo je izvučeno iz konteksta!
Taktiku ćete prepustiti meni, jer se vi u to ne razumijete, kaže predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija na kraju telefonskog razgovora

 

Portal Istraga.ba objavio je audio snimak u čijem je centru predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Milan Tegeltija. Snimak koji je nazvan"Potkivanje 2", prema navodima portala Istraga, čuje se Milan Tegeltija dok razgovara na telefon. Materijal su, navodi autor Avdo Avdić, redakciji Istrage dostavile nepoznate osobe sa područja Banjaluke, a provjerama su utvrdili da se radi o autentičnom materijalu.

 

"Taktiku ćete prepustiti meni, jer se vi u to ne razumijete", kaže predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija na kraju telefonskog razgovora za koju Istraga tvrdi da se radi o Milijani Buhi, doskorašnjoj članici VSTV-a koja je navodno insistirala da njena sestra Sanja Čagar bude imenovana za sudiju Osnovnog suda u Banjaluci.

 

Tim povodom iz N1 kontaktirali su Milana Tegeltiju i zatražili komentar, a on je kazao da je "sve čisto kazo suza".


- Ne pada mi na pamet da komentarišem te vrlo smiješne pokušaje manipulacije i diskreditacije Avde Avdića, putem konstrukcija izvučenih iz konteksta na osnovu, usput budi rečeno, nekih nezakonitih i samim tim nevjerodostojnih i iskonstruisanih sadržaja, sem što mogu da kažem da koliko ja znam gospođa Sanja Čegar je još uvijek stručni saradnik na Okružnom privrednom sudu Banjaluka, a svi razgovori o eventualnom sukobu interesa člana Savjeta Milijane Buhe u slučaju njenog konkurisanja vođeni su ima godina ili dvije dana", naveo je Tegeltija za N1.


On je potvrdio da je članica VSTV Milijana Buha sa njim razgovarala o pitanju njenog sukoba interesa u slučaju konkurisanja njene sestre "prije jedno godinu ili dvije dana".


- Što je sasvim normalno i da sam joj ja odgovorio da bi u toj situaciji to predstavljalo sukob interesa. Kao što se može vidjeti, ponavljam, nakon godinu ili dvije od tih tazgovora Sanja Čegar je još uvijek stručni saradnik na Okružnom sudu Banjaluka gdje je bila i kad su ti razgovori vođeni. Prema tome, u ovom slučaju je sve čisto kao suza - naveo je Tegeltija.

 

 


(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 58

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još