PREDSJEDNIK NAŠE STRANKE ZA 'JEDAN'

Kojović: Hoću da napravimo 'put pacijenta' u tri fotografije, kao kada pravite supu, da i dijete od pet godina zna šta treba da radi...

Front26.11.20, 12:36h

Kojović: Hoću da napravimo 'put pacijenta' u tri fotografije, kao kada pravite supu, da i dijete od pet godina zna šta treba da radi...
Intervju „Jedan“ je na programu BHT1 večeras od 20 sati

 

 

 

 

Povratkom na vlasti u Kantonu Sarajevo, vlast „Četvorke“ ozbiljno će se pozabaviti pandemijom Kovida-19, kaže u intervjuu“Jedan“, predsjednik Naše stranke Predrag Kojović.


Kojović obećava da će biti postavljeni štandovi na kojima će se dijeliti besplatne zaštitne maske građanima, te da, kako kaže, medicinari neće nositi jednokratne zaštitne maske mjesec dana.


- U jednom razgovoru sa gospodinom Fortom sam rekao da hoću da naprave put pacijenta koji se može predstaviti u tri fotografije. Kao kada pravite supu pa imate tri slike, istresi vrećicu, pet minuta miješaj i tako dalje. Hoću da napravite put pacijenta koji mogu predstaviti u tri slike da dijete od pet godina zna šta treba da radi ako mu tata ili mama ili baka ili deda kašlju i ne osjećaju se dobro - govori predsjednik Naše stranke.


SAVEZ „ČETVORKE“ NIJE SAVRŠEN, ALI DAJE NADU


Na sastancima „Četvorke“ konstatirane su slabosti i nesavršenosti aktuelnog saveza, a glavna slabost je što u nekim sredinama nije bilo moguće postići koalicioni dogovor, pa su kandidati stranaka „Četvorke“ u nekim izbornim utrkama smetali jedni drugima. Sve je to, kako kaže Kojović, lekcija kako da se radi do izbora 2022. godine. Ipak, kaže kako se u Sarajevu odlično razumiju i spremaju preuzimanje vlasti uz pomoć poslanika „Četvorke“ i prijatelja.


- Mi kada smo skupljali potpise za smjenu postojeće Vlade Kantona Sarajevo, u toj je prostoriji, ne računajući naravno predsjednike stranaka, bilo 18 zastupnika. I Naroda i pravde i Naše stranke i SDP-a i gospoda Marjanović, Nikšić, Aljoša Čampara i tako dalje, i pokazali su jednu veliku hrabrost stavljanjem potpisa. To su ljudi na koje ja računam u projektu povratka Vlade Kantona Sarajevo. Pomoć svih drugih je više nego dobrodošla. Ne samo u smislu glasanja, nego i u smislu predlaganja, traženja rješenja zajedničkih i sasvim sam siguran da ćemo pokušati uključiti sve - kaže za „Jedan“ Predrag Kojović.


Podrška Bogiću Bogićeviću je toliko čvrsta u okviru „Četvorke“ i njegov pristanak da bude kandidat za gradonačelnika Sarajeva „ još jedna je velika pobjeda u Sarajevu“, ističe Kojović.


GLASAČIMA PONUĐEN NOVI KONCEPT


Predrag Kojović vjeruje da su se glasači na lokalnim izborima prije svega odlučili za jedan novi koncept u politici u Bosni i Hercegovini.


- Odlučili su se za stranke koje su u stanju da formiraju savez koji pobjeđuje, da taj savez formiraju na određenim principima i programima koji predstavljaju javnosti prije samog glasanja i stranke koje su u jednom turbulentnom periodu, pogotovo u kantonu Sarajevo, pokazale da su u stanju da drže svoju riječ i da drže do svog potpisa i da su u stanju da rade sve kako bi očuvali taj savez - govori Kojović.


Lider Naše stranke smatra da je za formiranje vlasti na nivou BiH potrebno pronaći partnere u Republici Srpskoj koji će biti dovoljno mudri i hrabri da promijene neke svoje dosadašnje politike. Nakon toga, kaže, treba postići sporazum o nekim principijelnim stvarima koje se tiču Bosne i Hercegovine, te sporazum o koracima koje Vijeće ministara mora poduzeti kako bi put Bosne i Hercegovine ka Evropskoj uniji i NATO savezu bio drastično ubrzan.


U intervjuu „Jedan“ Predrag Kojović govori o potrebi hitnog rješavanja problema migranata u Bosni i Hercegovini. Protivi se da BiH postane „parking za migrante“. Lider Naše stranke, također, govori i o tome da BiH u budućnosti vidi kao zemlju s jednim predsjednikom koji će biti biran na cijeloj teritoriji BiH.


Intervju „Jedan“ je na programu BHT1 večeras od 20 sati.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još