VIDEO/ NOVI GRADONAČELNIK BANJALUKE ZA N1 HRVATSKE

Stanivuković pojasnio: Zašto smatram da u Srebrenici nije počinjen genocid i ne priznajem presude Karadžiću i Mladiću?!

Front25.11.20, 11:08h

Stanivuković pojasnio: Zašto smatram da u Srebrenici nije počinjen genocid i ne priznajem presude Karadžiću i Mladiću?!
- Bio je veliki zločin, meni je žao zbog svake žrtve. Ali šta je problem? Problem je što je to pitanje politizirano. Što hoće da kada se kaže ta čuvena riječ, ja je neću ni ponoviti, onda da se kaže da je čitav narod takav. Mi Srbi nismo takav narod - poručio je Stanivuković

 

 


Novi gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković gostovao je u sinoćnjem Pressingu na N1 Hrvatske, gdje je govorio o stanju u ovom gradu, o Miloradu Dodiku, a komentirao je i presude Haškog suda te zašto smatra da u Srebrenici nije počinjen genocid.


Govoreći o, kako on kaže, velikom zločinu koji je počinjen u ovom bh. gradiću, Stanivuković je pojasnio: 


- Znate li definiciju genocida? Istrebljenje naroda s određenog teritorija. Je li bila namjera u tom smislu da svi budu protjerani? Srebrenica je dio BiH. Govorimo o namjeri da jedan narod bude istrebljen s te teritorije, o namjeri da se djeca ubijaju. Takve namjere nije bilo. Rekao sam, bio je veliki zločin, meni je žao zbog svake žrtve. Ali šta je problem? Problem je što je to pitanje politizirano. Što hoće da kada se kaže ta čuvena riječ, ja je neću ni ponoviti, onda da se kaže da je čitav narod takav. Mi Srbi nismo takav narod.

 

Stanivuković je dodao i da "predstavlja jednog modernog političara koji voli sve druge ljude". 


- Ne bježim od grešaka. Ako je neko u jednoj stranci loš, pa ne znači da je svaki član u toj stranci loš.


Na pitanje da li priznaje presude Haškog suda u slučaju Radovana Karadžića i Ratka Mladića, poručio je da ne priznaje "ništa od tog suda".


- Taj sud je nanio veliku političku štetu mom narodu i to je za mene čiča-miča, završena priča.

 

Više pogledajte u videu...

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 259

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još