povodom smrti bh. poduzetnika

Izetbegović: Gudelj pokazao kako se jača povjerenje između naroda, Mahmutbegović: Istinski je volio BiH

Hronika24.11.20, 17:34h

Izetbegović: Gudelj pokazao kako se jača povjerenje između naroda, Mahmutbegović: Istinski je volio BiH
Gradeći istinsko privredno čudo u srednjoj Bosni, Pero Gudelj je godinama pokazivao kako se istinski voli Bosna i Hercegovina i svaki njezin čovjek

 

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović uputio je telegram saučešća povodom smrti Pere Gudelja.

 

Sa tugom sam primio vijest o smrti gospodina Gudelja. Njegovoj porodici i prijateljima upućujem iskreno saučešće u ovim teškim trenucima.

 

Pero Gudelj je bio dobar čovjek, ali i izuzetno sposoban poduzetnik koji je svojim projektima osigurao egzistenciju hiljadama porodica u Bosni i Hercegovini.

 

Naročito je značajno što je Gudelj pokazao put kojim se kroz privrednu saradnju i razvoj može ojačati povjerenje između naroda u Bosni i Hercegovini, prvenstveno između Bošnjaka i Hrvata u srednjoj Bosni, i to je trajno nasljeđe koje je svima nama ostavio, naveo je Izetbegović.

 

Mahmutbegović: Pero Gudelj je pokazivao kako se istinski voli BiH


Potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović uputila je telegram saučešća povodom smrti Pere Gudelja, istaknutog srednjobosanskog privrednika i osnivača kompanije FIS Vitez.

 

- Izražavam najiskrenije saučešće povodom smrti gospodina Pere Gudelja, čovjeka čiji su život i djela nadahnjivali sve nas.

 

Gradeći istinsko privredno čudo u srednjoj Bosni, Pero Gudelj je godinama pokazivao kako se istinski voli Bosna i Hercegovina i svaki njezin čovjek.

 

Poslije užasnog rata i stradanja, svojom poslovnom filozofijom, stvarao je ozračje za uspješno poslovanje i povezivanje ljudi, naprosto za bolji život.

 

Mnogi su slijedili njegov primjer. On nas je svojim životom učio kako da za Bosnu i Hercegovinu treba živjeti, te kako da se radom i zalaganjem u njoj, a ne negdje daleko od kućnog praga, stvaraju uslovi za život dostojan čovjeka.

 

Od svoga rodnog Viteza načinio je mjesto za koje se čulo širom regiona i Evrope, nesebično ulažući svoj novac u nove projekte i ideje, te stvarajući time brojna radna mjesta, ali i novac za državne fondove i opće dobro. Praktično, do posljednjeg dana života.

 

Pero Gudelj ostavio je dubok trag na privrednom i uopšte društvenom životu Bosne i Hercegovine u proteklih skoro tri decenije.

 

Neka mu je laka zemlja bosanska, koju je toliko volio - navodi Mahmutbegović u telegramu saučešća upućenog porodici i prijateljima preminulog.

 

(Fena/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!