bivši ministar unutrašnjih poslova ks ismet dahić

Migrant osumnjičen za ubistvo na Ilidži vjerovatno je napustio ovo područje, ne zna se ko je, policija je onemogućena da traga

Hronika24.11.20, 16:12h

Migrant osumnjičen za ubistvo na Ilidži vjerovatno je napustio ovo područje, ne zna se ko je, policija je onemogućena da traga
On je rekao da je vrlo teško sada doći do izvršioca ovog djela, ali da je teško kriviti i policiju u ovom slučaju


Ismet Dahić, bivši ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, rekao je da treba pretpostaviti kako se osoba koja je ubila Jasmina Berovića u sarajevskom naselju Otes već napustila mjesto događanja, van Kantona Sarajevo je - a kako je rekao, vrlo moguće je da nije više ni u Bosni i Hercegovini.

 

Dahić je kazao da se u ovakvim slučajevima teško dolazi do krivca, kada se svi parametri uzmu u obzir i da je najveća šansa za rješenje slučaja - ako se osumnjičeni pronađu istu noć ili jutro- piše N1

 

"Mislim da prvog dana poslije ubistva ako nije uhvaćen, za pretpostaviti se da se zaputio izvan mjesta događaja. Možda čak i u Srbiju i Hrvatsku. Ne zna se ko je, policija je onemogućena da traga. Radi se o nepoznatnom licu, uz određene pretpostavke, bit će teško da se dođe do njih. Vjerovatno je napustio ovo područje", izjavio je Dahić.

 

On je rekao da je vrlo teško sada doći do izvršioca ovog djela, ali da je teško kriviti i policiju u ovom slučaju.

 

"Nikome nije pošlo za rukom da zna unaprijed da će neko izvršiti kriminalnu radnju. Često se prebacuje odgovornost na policiju i komesara, a ti ljudi poduzimaju sve mjere da se ta lica nađu i liše slobode", rekao je gost Newsrooma na N1.

 

Podsjećamo, za ubistvo Berovića sumnjiči se migrant, a na taj problem se ne može gledati kao problem Kantona Sarajevo i USK - gdje ih je najviše smješteno, nego odgovor na njega mora dati Vijeće ministara.

 

Podsjetio je da u BiH ulaze iz Srbije i Hrvatske, da je potrebno tamo više policajaca, kontrole, ali i sredstava. Nakon što uđu BiH, iz Republike Srpske ih usmjere za Sarajevo ili Bihać.

 

"Govore onda da se zovu Muhamed Ali, Muhamed Salah, Džeko. Rođeni su 1.1. neke godine. Identitet je nepoznat. Šta preostaje policiji - da se tog momenta pozabave oko te radnje. Niz pitanja se mora riješiti da bi policija bila efikasna. Ne može policija biti odgovorna za sve što se događa sa migrantima", rekao je Dahić.

 

Kazao je kako su migranti naoružani, međusobno se napadaju, a intervencije policije u kampovina su jako česte.

 

"Veliki je broj narkomana, kriminalaca koji bježe iz svojih zemalja. Kriminalom se bave i ovdje", kazao je Dahić za N1.

 

Građani BiH se moraju zaštititi, ili bit će primorani da sami sebe štite, poručio je gost N1. On je podsjetio kako je riješena situacija sa migrantima iz Pakistana koji su 1997. godine došli u BiH.

"Bio je pojačan broj migranata iz Pakistana. Deportovani su u roku od 48 sati jer je međunarodna zajednica obezbijedila avion namijenjen za ove stvari. kada se hoće, može se. Politička neuređenost je najveći uzročnik podijeljenosti", rekao je Dahić. Za kraj je poručio kako treba dati smjernice komesaru i ministru MUP-a u KS šta treba da rade.

 

(N1, DEPO PORTAL/mr)Komentari - Ukupno 38

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još