Sljedeća sjednica zakazana za 30. novembar

Novi predsjedavajući Skupštine KS bira se između Kristić, Handžića, Okerića i Viteškić: Dević predložio Kerlu, ona odbila

Front24.11.20, 15:01h

Novi predsjedavajući Skupštine KS bira se između Kristić, Handžića, Okerića i Viteškić: Dević predložio Kerlu, ona odbila
Dević predložio Kerlu za kandidata u rukovodstvu Skupštine KS, ona odbila, Čelik se nije pojavio na sjednici

 


Klub Bošnjaka u Kantonu Sarajevo na današnjoj sjednici prihvatio je ostavku Mirze Čelika na poziciju predsjedavajućeg Skupštine KS.

 

Mahir Dević predložio je za kandidata u rukovodstvu Skupštine iz reda Bošnjaka Bibiju Kerlu iz DF-a što je ona odmah odbila bez da se uopće konsultovala sa Klubom DF-a. Mirza Čelik nije se pojavio na sjedinici uopće, a nakon njegovog razriješenja na poziciju u rukovodstvu Skupštine iz reda Bošnjaka imenovan je Elvedin Okerić iz NiP-a.


Na slijedećoj sjednici koja je zakazana za 30.11. Skupština KS trebala bi da potvrdi Okerića u rukovodstvu Skupštine, potom će rukovodstvo između sebe izabrati novog predsjedavajućeg Skupštine.

 

Predsjedavajući će se birati između Danijele Kristić, Vibora Handžića, Elvedina Okerića i Smiljane Viteškić.

 

 

(Pressmedia.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još