Tuga u Sarajevu

Od posljedica koronavirusa preminuo dr. Enes Slatina

Hronika23.11.20, 19:02h

Od posljedica koronavirusa preminuo dr. Enes Slatina
Ponovo tuga i bol u Hitnoj pomoći Sarajevo, napisale su njegove kolege

 

U Sarajevu je danas preminuo doc. dr. Enes Slatina, profesor i ugledni ljekar u sarajevskoj Hitnoj pomoći.

 

Preminuo je od posljedica infekcije COVID-19.

 

"Ponovo tuga i bol u Hitnoj pomoći Sarajevo”, napisale su njegove kolege. “Iako je ograničenost ovog života neizbježni dio ljudskog koda, odlasci dragih i bliskih ljudi uvijek nas duboko dirnu. Ista tuga i bol ponovo su ispunili naša srca i našu ustanovu.

 

Naš dragi doc. dr. Slatina Enes više nije sa nama. Izgubio je bitku sa ovom podlom bolešću a mi smo izgubili prvog doktora medicinskih nauka, kolegu, prijatelja, insana….. našeg “doktorinja”, kako smo ga od milja zvali. Nisi više sa nama, ali naslijeđe koje si nam ostavio u pisanoj riječi, usmenim i praktičnim predavanjima, u mislima koje si rado dijelio sa nama kao doktor i čovjek, veliko je bogatstvo vrijedno neprekidnog vraćanja i razumjevanja”, poručili su iz Hitne pomoći, te dodali:

 

“Oni koji su te poznavali svjedočit će i dalje o dobroti tvoga srca, o tvojim djelima, o tvojima riječima, a tvoji učenici nastavit će koračati tvojim stopama. Neka je Božiji rahmet tvojoj plenenitoj duši.”

 

Dr. Enes Slatina bio je i docent na Fakultetu zdravstvenih studija Univerziteta u Sarajevu. 

 

U Hitnoj pomoći bio je u vozilu, i radio je intervencije životno ugroženim sugrađanima.

 

 

(DEPO PORTAL/dg)Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!