Oglasio se ministar vanjskih poslova

Saudijska Arabija negirala da je Netanyahu bio u posjeti

Front23.11.20, 16:47h

Saudijska Arabija negirala da je Netanyahu bio u posjeti
Netanyahu je odbio komentarisati izraelske izvještaje da se nalazio u privatnom avionu koji je putovao iz Tel Aviva u grad Neom na Crvenom moru

 

Ministar vanjskih poslova Saudijske Arabije negirao je da je izraelski premijer Benjamin Netanyahu u nedjelju odletio u zaljevsko kraljevstvo kako bi se tajno sastao s prijestolonasljednikom Muhamedom bin Salmanom.

 

- Do takvog sastanka nije došlo - napisao je princ Faisal bin Farhan Al Saud na Twitteru.

 

Netanyahu je odbio komentarisati izraelske izvještaje da se nalazio u privatnom avionu koji je putovao iz Tel Aviva u grad Neom na Crvenom moru.

 

To bi bio prvi sastanak lidera ove dvije neprijateljske nacije, javio je BBC.

 

Američki predsjednik Donald Trump vršio je pritisak da se normaliziraju odnosi nakon posredovanja između Izraela i Ujedinjenih Arapskih Emirata, Bahreina i Sudana posljednjih mjeseci.

 

Saudijska Arabija oprezno je pozdravila te poteze, ali je nagovijestila da će pričekati dok ne dođe do mirovnog sporazuma između Izraela i Palestinaca.

 

Također u ponedjeljak, delegacija visokih izraelskih zvaničnika otputovala je u Sudan, što bi ujedno bila i prva takva posjeta nekada neprijateljskoj zemlji, potvrdio je neimenovani izraelski zvaničnik. Očekuje se da će zemlje mapirati područja saradnje.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još