PAVLE PAVLOVIĆ/ BLOG KOMENTAR

Ko se stidi Izeta Fazlinovića? Ah, ta serija iz tamo nekog Sarajeva... Ima onih koji Mustafi Nadareviću ovaj lik nisu oprostili!


22.11.20, 20:08h

 

 


Pratio sam Vijesti na HRT-u u 17 sati.  Urednici emisije posvetili su pozornost i odlasku Mustafe Nadarevića, jednog od najvećih glumaca koje su ovi prostori imali. Nabrojali su sve najznačajnije uloge legendarnog umjetnika u kazalištu, filmu i TV.
Samo nije bilo ni slova o TV seriji nezapamćenog uspjeha, koja godinama već jednakom snagom privlači milione gledalaca. 


Ovim su neki iz Zagreba još jednom pokazali koliko su zamjerali Mustafi Nadareviću što je oživio već povijesni lik Izeta Fazlinovića u seriji Lud, zbunjen, normalan.


Po umišljenjim pripadnicima umjetničke hrvatske elite veliki Nadarević je učešćem u pučkoj TV seriji sumnjive kvalitete sam sebi srozao ugled koji je imao u hrvatskom glumištu.


P.S. Pažljivo sam odgledao i glavni dnevnik HRT. Opet ni riječi o Fazlinovićima. Za prvo javljanje tužne vijesti na HRT-u mislio sam da je možda nesvjesno iz prebogatog glumačkog opusa Mustafe Nadarevića ispuštena i uloga Izeta Fazlinovića. Sada sam uvjeren da to nije bila greška. Nego sramotna namjera. 


Prepotentni odnos jednog dijela kulturnog Zagreba prema seriji koja je došla iz nekog tamo Sarajeva.

 

 
 
Stavovi izrečeni u ovom tekstu odražavaju autorovo lično mišljenje, ali ne nužno i stavove DEPO Portala.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 33

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još