Čestitao Efeniću

Delić priznao poraz: Počastvovan sam podrškom blizu 20.000 naših sugrađana

Front19.11.20, 20:19h

Delić priznao poraz: Počastvovan sam podrškom blizu 20.000 naših sugrađana
Najveća je vrijednost sačuvati dignitet, uspravno hodati ulicama našeg grada, kazao Delić

 

Kandidat Četvorke za načelnika Općine Novi Grad Adnan Delić priznao je večeras poraz i čestitao svom protukandidatu Semiru Efendiću na pobjedi.

 

- Najveća je vrijednost sačuvati dignitet, uspravno hodati ulicama našeg grada i svakome moći pogledati u oči. Zato mi je drago što u ovih nekoliko mjeseci nismo upotrijebili nijednu ružnu riječ, već smo se natjecali jačinom argumenata, našim programom i vizijom u kojem smjeru bi se naša općina trebala razvijati - kazao je Delić.

 

- Stranke "Četvorke" i njihovi organi, u skladu sa svojom politikom, imaju pravo zahtijevati od nadležnih institucija uvid u ispravnost svih izbornih procesa, u što se ja neću miješati. Moram kazati da sam zaista počastvovan podrškom blizu 20.000 naših sugrađana i sugrađanki i pobjedom na oko 90 od 155 biračkih mjesta u općini Novi Grad Sarajevo. Bilo je ovo nevjerovatno iskustvo. Svaki razgovor s vama, rukovanje, riječ podrške, savjet i kritika velika su odgovornost za mene da nastavimo s našim projektom koji u fokus djelovanja stavlja čovjeka. Zato sam dijelom tužan, jer sam osjetio vašu pozitivnu energiju i ideje, a nisam u situaciji da ih artikuliram kroz našu administraciju, ali i sretan jer mi se, po koji put, potvrdilo da u našim ljudima postoji mnogo dobra, kvaliteta i želje da našu domovinu usmjerimo ka dobru - rekao je Delić.

 

- Gospodinu Efendiću želim da našim Novim Gradom Sarajevo u naredne četiri godine upravlja uspješno, da bude načelnik svih građana i građanki, bez obzira na njihovo političko opredjeljenje i prebrodi izazovna vremena koja su pred nama, te da od naše općine napravi savremenu transparentnu lokalnu zajednicu. Hvala vam svima još jednom i svako vam dobro želim - zaključio je Delić.

 

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!