Četvrti na 'Forbesovoj' listi

Musk pretekao Zuckerberga po bogatstvu: Tesline dionice porasle više od 460 posto u 2020. godini!

Biznis Klub19.11.20, 10:38h

Musk pretekao Zuckerberga po bogatstvu: Tesline dionice porasle više od 460 posto u 2020. godini!
To ga čini četvrtom najbogatijom osobom na svijetu, prema procjeni Forbesa, jer je nadmašio Zuckerberga koji ima neto vrijednost od 100,6 milijardi dolara

 

Suosnivač i izvršni direktor kompanije Tesla Elon Musk pretekao je izvršnog direktora Facebooka Marka Zuckerberga i u četvrtak postao četvrta najbogatija osoba na svijetu, dok su dionice kompanije nastavile rasti nakon vijesti da će biti dodane u S&P 500 Indeks krajem narednog mjeseca.

 

Akcije proizvođača električnih vozila porasle su za gotovo 10 posto u srijedu povećavši Muskovu neto vrijednost za 8,3 milijarde dolara, na 105,4 milijarde dolara, piše Forbes.

 

To ga čini četvrtom najbogatijom osobom na svijetu, prema procjeni Forbesa, jer je nadmašio Zuckerberga koji ima neto vrijednost od 100,6 milijardi dolara.

 

Muskovo bogatstvo raslo je zapanjujućom brzinom ove godine, a Tesline dionice porasle su više od 460 posto u 2020.

 

 

To je enormno povećalo Muskovu neto vrijednost, koja je porasla za gotovo 76 milijardi dolara otkako je Forbes finalizirao svoju listu svjetskih milijardera 18. marta, kada je imao bogatstvo od 24,6 milijardi dolara.

 

Vlasnik je 21% udjela u Tesli, a njegova raketna kompanija SpaceX prema procjeni investitora u avgustu je vrijedila 46 milijardi dolara.

 

(Biznisinfo.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!