Nastavlja se drama oko brojanja glasova

Građani se okupljaju ispred Općine Ilijaš! Dovadžija: Od početka je sve sumnjivo... Ovo je pokušaj izborne krađe!

Front17.11.20, 11:21h

Građani se okupljaju ispred Općine Ilijaš! Dovadžija: Od početka je sve sumnjivo... Ovo je pokušaj izborne krađe!
Dovadžija kaže da je sa građanima i aktivistima Naroda i pravde ispred Općine Ilijaš da, kako kaže, pokušaju sačuvati ono što se sačuvati može

 

Ispred zgrade Općine Ilijaš u Kantonu Sarajevu i jutros su se okupili građani koji su došli podržati kandidat “Četvorke” za načelnika Amar Dovadžija (NiP), jer sumnjaju u malverzacije u korist Akifa Fazlića iz SDA. Dovadžija je, također, jutros stigao pred općinu te je za Raport potvrdio kako je započelo brojanje glasova iz sedam vreća, odnosno sa sedam biračkih mjesta.

 

„Brojanje je započelo prema zahtjevu Centralne izborne komisije. Iako nije bilo prigovora biračkih odbora, Općinska izborna komisija je tražila provjeru. Sinoć je dio izbornog materijala prebačen u skladište CIK-a, odakle će biti prebačen na Zetru na ponovno brojanje. Riječ je o izbornom materijalu mobilnih i covid timova“, kaže Dovadžija.

 

Ističe da je sa građanima i aktivistima Naroda i pravde ispred Općine Ilijaš da, kako kaže, pokušaju sačuvati ono što se sačuvati može.

 

„Sve što se dešava od početka izbornog dana u Ilijaša više nije sumnja, nego je zaista pokušaj izborne krađe i izbornih malverzacija. Sve je od početka sumnjivo. Nakon otvaranja birališta u nedjelju, na tri mjesta smo uhvatili aktiviste SDA kako koriste društvene domove i daju novac ljudima da glasaju uz njihove instrukcije“, kaže Dovadžija.

 

(Raport.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!