CiK objavio nove preliminarne rezultate

U Ilijašu u prednosti Fazlić, u Srebrenici Grujičić

Front16.11.20, 19:53h

U Ilijašu u prednosti Fazlić, u Srebrenici Grujičić
Prema navedenim podacima CIK-a, u općini Novi Grad u Sarajevu je u prednosti kandidat za načelnika Semir Efendić (Stranka demokratske akcije) sa 46,55 posto osvojenih glasova, dok je drugi Adnan Delić, kandidat „Četvorke“ NIP,NS i SDP, sa 45,33 posto

 

Prema preliminarnim rezultatima jučerašnjih Lokalnih izbora održanih u Bosni i Hercegovini, koje je ažurirala Centralna izborna komisija oko 17.00 sati na službenoj web-stranici, u općini Ilijaš je u izbornoj utrci za načelnika u prednosti kandidat Stranke demokratske akcije Akif Fazlić sa 50,14 posto glasova ispred Amara Dovadžije, kandidata „Četvorke“ NIP, NS i SDP, koji ima 49,86 posto glasova.

 

U Srebrenici je u prednosti kandidat za načelnika Mladen Grujičić („Zajedno za Srebrenicu“) sa 61,47 posto osvojenih glasova ispred kandidata Stranke demokratske akcije Alije Tabakovića (37,66 posto glasova).

 

Prema navedenim podacima CIK-a, u općini Novi Grad u Sarajevu je u prednosti kandidat za načelnika Semir Efendić (Stranka demokratske akcije) sa 46,55 posto osvojenih glasova, dok je drugi Adnan Delić, kandidat „Četvorke“ NIP,NS i SDP, sa 45,33 posto.

 

Ni u jednoj od ovih triju općina nisu obrađena sva biračka mjesta, prema podacima CIK-a ažuriranim danas oko 17.00 sati.

 

U Srebrenici je odnos obrađenih i neobrađenih mjesta pola-pola, za Ilijaš je obrađeno 87,88 posto biračkih mjesta, odnosno neobrađenih 12,12 posto, a u sarajevskoj općini Novi Grad 83,23 posto obrađenih naspram 16,77 neobrađenih biračkih mjesta.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!