Nakon što je Muzur izabran za načelnika Ilidže

Oglasio se poraženi Prevljak: Ubjedljivo sam izgubio, planiram ponuditi ostavku u KO SDA Sarajevo

Front16.11.20, 16:20h

Oglasio se poraženi Prevljak: Ubjedljivo sam izgubio, planiram ponuditi ostavku u KO SDA Sarajevo
Nismo očekivali ovakve rezultate, ali s obzirom na to da je Četvorka navalila na jednoga desilo se što se desilo, rekao je Prevljak

 


Fikret Prevljak, kandidat za načelnika Općine Ilidža, najavio je za Klix.ba da će ponuditi ostavku na poziciju predsjednika Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije.

 

“Nismo očekivali ovakve rezultate, ali s obzirom na to da je Četvorka navalila na jednoga desilo se što se desilo. SDA je na Ilidži prva po rezultatima. Kad je riječ o mojoj kandidaturi za načelnika ubjedljivo smo izgubili. Volju naroda treba poštovati. Pošto smo demokratska država i stranka mi ćemo to poštovati”, kazao je Prevljak.

 

Upitan da li će podnijeti ostavku na poziciju predsjednika Kantonalnog odbora SDA, Prevljak kaže da to planira uraditi.

 

“Kad izgubiš i doživiš poraz red bi bio da ponudiš ostavku da se to usvoji”, kazao je Prevljak, dodavši da će njegovi dalji planovi ovisiti od Općinskog i Kantonalnog odbara, kao i od Predsjedništva SDA.

 

Napominje da će SDA biti opoziciona stranka na Ilidži i da se nada da će Četvorka dobro raditi.

 

Nermin Muzur, kandidat Naroda i pravde, osvojio je na Ilidži 16.863 glasova, dok je Fikret Prevljak, kandidat SDA, osvojio 7.945 glasova.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 88

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još