JEDAN DETALJ UZBURKAO KULOARE

Samo on nije došao: Zašto Denis Zvizdić sinoć nije bio u Centrali SDA? Izvori tvrde da ga je bilo sramota...

Front16.11.20, 12:49h

Samo on nije došao: Zašto Denis Zvizdić sinoć nije bio u Centrali SDA? Izvori tvrde da ga je bilo sramota...
Jedan detalj ponovo je uzburkao unutarstranačke kuloare i šuškanja o tome da bi SDA mogla biti pred novim izazovom ili čak raskolom

 

 

SDA je jučer doživjela brutalan poraz na lokalnim izborima u BiH. Najgori rezultat SDA je ostvarila u Sarajevu, gdje je izgubila ključne općine i to sa ogromnom razlikom.

 

Razočaranje, ljutnju i nervozu sinoć nije mogao sakriti ni predsjednik ove stranke Bakir Izetbegović.


U bahatom nastupu Izetbegović je uspio provocirati novinare, omalovažiti protivnike, minimizirati tuđe pobjede, a svoj poraz predstavljati kao pobjedu koju niko ne preopoznaje. Izetbegović je išao toliko daleko da je za poraz u Sarajevu optužio narod.


“Sarajevo zna biti hirovito. Zna često glasati protiv, a ne za”, rekao je Izetbegović.


Kiselu facu kakvu je imao Izetbegović imali su i visoki funkcioneri okupljeni oko njega – Fadil Novalić, Safet Softić, Halid Genjac, Šefik Džaferović, Fadil Novalić, Mirsad Zaimović

 

sda-centrala-bakir-izetbegovic-izbori-2020


Međutim, jedan detalj ponovo je uzburkao unutarstranačke kuloare i šuškanja o tome da bi SDA mogla biti pred novim izazovom ili čak raskolom.


Naime, sinoć se u Centrali SDA niti na presicama nije pojavljivao Denis Zvizdić, potpredsjednik SDA i jedna od bliskih saradnika Izetbegovića.


Prema nezvaničnim informacijama Raporta, Zvizdićev nedolazak nije puki slučaj. Naime, iako je Zvizdić blizak saradnik Izetbegovića, on je rođak Aljoše Čampare i jedan od onih funkcionera koji je ukazivao na pogrešno vođenje politike SDA u Sarajevu.


Zvizdić je, naime, uz Čamparu i Efendića tražio da se preispita izbor Fikreta Prevljaka za šefa Kantonalnog odbora SDA Sarajevo, ali i Sebije Izetbegović za potpredsjednicu ove organizacije.


Kako je rečeno za Raport, nakon što su krenule objave prvih nezvaničnih rezultata iz štabova stranaka, Zvizdić od stida nije mogao otići u Centralu SDA, posebno što je slutio sličan rezultat, doduše manje brutalan po SDA.


Time je Zvizdić poslao i jasnu poruku rukovodstvu SDA da su promjene nužne. Za njega se inače već duže vremena špekulira da je na izlaznim vratima odnosno da će krenuti stopama svog rođaka Aljoše Čampare. Za sada, nije imao dovoljno hrabrosti, možda se sa to promijeni.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 



Komentari - Ukupno 68

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još