Predsjednik NiP-a nakon prvih rezultata

Konaković: Ovo je velika pobjeda Naroda i pravde! Ponosan sam na odgovor Sarajeva

Front15.11.20, 23:25h

Konaković: Ovo je velika pobjeda Naroda i pravde! Ponosan sam na odgovor Sarajeva
Svjesni smo stanja u kojem se ovo društvo nalazi, ali smo spremni, rekao je predsjednik NiP-a

 

Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i Pravde održao je press-konferenciju na kojoj je iznio presjek stanja.

 

“Velika pobjeda Naroda i Pravde, koja za nas znači mnogo jer postojima samo dvije godine. Pokazali smo da se politikom može baviti drugačije. U ovom trenutku jesmo sretni, ali ovo je velika obaveza na koju smo spremni. Spremeni smo jer smo u redove NiP-a doveli hrabre ljude. Ponavljam, svjesni smo stanja u kojem se ovo društvo nalazi, ali smo spremni. Zahvaljujem se građanima BiH, koji su u jeku pandemije, izašli na izbore i odlučili da se politička scena, ipak mijenja temelja. Ovo je pobjeda bosanskohercegovačke politike, jer smo u kampani pokazali da je svaki pedalj važan i pokrenuli proces u cijeloj BiH. Jednako smo sretni pobjedama u Sarajevu i velikom broju mandata vijećnika širom BiH. Ne pravimo razliku. Moram se iskreno zahvaliti našim kandidatima na listama, koji su bili hrabri da stanu na crtu ovakvom političkom sistemu”, rekao je Konaković.

 

elmedin-konakovic-nip

Foto: Fena

 

Zahvalio se i koalicionim partnerima, koji su, kako je rekao, pokazali da je moguće sve oni što su vladajuće elite govorile da nije.

 

“Izvojevali smo velike pobjede. Na Ilidži je to bio sudar dva koncepta. Jednog koji zagovaramo mi iz Četvorke i njihovog. Muzur je uvjerljivo pobijedio. Rekli smo da počinjemo odatle jer su tu najkorumpiraniji.

 

Uvjerljiva je pobjeda Hasana Tanovića. Ovo nije bila pobjeda kandidata nad kanditatom ili stranke nad strankom već koncepta nad konceptom. Osvojili smo Centar, Srđan Mandić je pobijedio. Ponosan sam što je moje Sarajevo ovako odgovorilo”, rekao je lider NiP-a.

 

Rekao je da je Četvorka pobijedila i u Ilijašu, da se tu još broje glasovi ali da se boje krađe.

 

“Ono što je uradio Adnan Delić u Novog Gradu bilo je nezamislivo. Imamo odlične rezultate u Vogošći i Hadžićima. Odlične rezultate imamo i drugim gradovima”, rekao je Konaković.

 

Rekao je da mu je posebno zadovoljstvo što su pobijedili u Goraždu gdje je kandidat bio Ernest Imamović.

 

“Mi smo prepoznati kao najžešći borci protiv korupcije”, rekao je Konaković.

 

(Raport.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!