još uvijek se nagađa

Nakon smrti kandidata SDA: U Travnik će CIK morati raspisati nove izbore za načelnika

Hronika15.11.20, 17:47h

Nakon smrti kandidata SDA:  U Travnik će CIK morati raspisati nove izbore za načelnika
Nastalu situaciju u Travniku, gdje je danas preminuo Mirsad Peco, kandidat SDA za načelnika, razriješit će Centralna izborna komisija, koja se do sada nikada u praksi nije susretala sa ovakvom situacijom

 

Danas oko 13 sati objavljena je vijest da je u travničkoj bolnici preminuo dr. Mirsad Peco, inače kandidat SDA za načelnika općine. Još nije poznato kako će CIK razriješiti ovu situaciju, koja nije opisana u Izbornom zakonu i koja se još nikada u praksi nije desila, da na sami dan izbora premine kandidat za načelničku funkciju.

Prema nezvaničnim informacijama kojima raspolaže “Slobodna Bosna”, CIK će najvjerovatnije djelimično poništiti izbore u Travniku. Naime, priznat će se izbori za općinsko vijeće, dok će se izbor za načelnika ponoviti, najvjerovatnije za nekih 30 dana, možda zajedno kada se budu organizirali izbori za Mostar. Do tada će SDA imati mogućnost da prijavi novog kandidata, dok će ostale stranke izaći sa sadašnjim kandidatima.  

 

(DEPO Portal/ak)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!