FOTO/ Nakon što je u Sarajevu otvorio izložbu

Vlade Divac posjetio Bosansku dolinu piramida: 'Čuo sam se s Novakom, rekao mi je svoje doživljaje... Definitivno ću se vratiti'

Lifestyle12.11.20, 19:41h

Vlade Divac posjetio Bosansku dolinu piramida: 'Čuo sam se s Novakom, rekao mi je svoje doživljaje... Definitivno ću se vratiti'
Supruga je bila ovdje prije par godina i pričala mi je o ovom veličanstvenom otkriću, i imao sam želju da dođem i da se uvjerim u ono što sam već u glavi imao, rekao je Divac

 


Jedan od najboljih košarkaša Balkana svih vremena, čuveni Vlade Divac, zajedno sa suprugom Snežanom u četvrtak  je posjetio Visoko i Bosansku dolinu piramida. U Visokom je goste dočekao Semir Osmanagić, a vrijeme koje su imali iskoristili su za posjet Muzeju Fondacije, kao i Prahistorijskom kompleksu tunela Ravne, dok su obišli i dio parka „Ravne 2“.

 

– Supruga je bila ovdje prije par godina i pričala mi je o ovom veličanstvenom otkriću, i imao sam želju da dođem i da se uvjerim u ono što sam već u glavi imao, da je ovo nešto veliko za čovječanstvo i da svi trebamo da budemo dio ovog projekta, da pomognemo da se sve ovo usavrši. Iako mi je ovo prvi posjet, sve sam pratio putem interneta, sva dešavanja, a drago mi je da sam i lično sve doživio. Nadam se da će ljudi iz cijelog svijeta posjećivati ovo mjesto, ono je dio naše kulture, našeg podneblja i ponosan sam na dr. Osmanagića na svemu što je otkrio – kazao je Divac, saopšteno je iz Press službe Fondacije Bosanska piramida sunca.

 

vlade-divac-semir-osmanagic-visoko-tuneli

 

Dva posjeta najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića promovisala su Bosansku dolinu piramida u cijelom svijetu, pa i među sportistima, pa su organizatori Vladu pitali da li će i on pozvati sportiste na dolazak u Visoko, odnosno da li će postati ambasador ovog projekta u svijetu.

 

– Ambasador projekta ću biti bez ikakvih očekivanja, ovo je mjesto važno za cijelu našu civilizaciju. Čuo sam se i s Novakom, rekao mi je svoje doživljaje, a ja ću njemu prenijeti svoje. Ovo je prelijepo, ne samo za sportiste, već za sve ljude, a ja ću definitivno dolaziti ovamo ponovo, iako živim u Americi, često sam na našim prostorima, tako da mi nije daleko da dođem – kazao je Divac.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još