Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare

Ako BiH zaista ima 'strahovito oružje' kao što Izetbegović kaže, spremni smo ga kupiti! Za razliku od njih koji vide u svemu prijetnju, mi...

Front12.11.20, 15:15h

Ako BiH zaista ima 'strahovito oružje' kao što Izetbegović kaže, spremni smo ga kupiti! Za razliku od njih koji vide u svemu prijetnju, mi...
Svaki napredak BiH i po tom pitanju za nas je dobar, za razliku od njih koji vide u svemu prijetnju i nečiju želju da sa nekim ratuje. Mi to ne vidimo, mi nemamo problem sa tim, rekao je Vučić

 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da je srećan ako BiH zaista ima "strahovito oružje", koje je pomenuo lider SDA Bakir Izetbegović, te da je Srbija spremna da ga pogleda, pa i da kupi.

 

Vučić je dodao da je tražio da vidi originalnu Izetbegovićevu izjavu o "strahovitom oružju", nakon posjete fabrici u Bugojnu.

 

"On je govorio o strahovitom oružju. Ja sam veoma srećan zbog toga, za razliku od njih koji uvijek vide neke pretnje. Ako je to zaista strahovito oružje, mi smo spremni da ga pogledamo, spremni da kupimo. Bićemo srećni da sarađujemo sa fabrikom u Bugojnu", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

 

 

On je dodao da je Srbija spremna da sarađuje i sa namjenskim fabrikama u Konjicu i u Goraždu.

 

"Mi smo bili spremni da kupujemo i municiju 12,7 milimetara i nikakav problem nemamo. Svaki napredak BiH i po tom pitanju za nas je dobar, za razliku od njih koji vide u svemu prijetnju i nečiju želju da sa nekim ratuje. Mi to ne vidimo, mi nemamo problem sa tim", naveo je Vučić.

 

On je dodao da svaku vrstu saradnje namjenska preduzeća iz BiH mogu da naprave sa "Krušikom" i "Slobodom" iz Srbije, da se napravi još bolja kooperacija na regionalnom nivou kako bi uspješnije prodavali oružje, oruđe i municiju širom svijeta.

 

"Mi ne planiramo da ratujemo bilo s kim. A sad, da ja objašnjavam kakav je odnos snaga tu i ko je jači... Ne mogu, a i nisu izbori za tri dana kao što nekima jesu", rekao je Vučić.

 

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović kazao je juče kako BiH ima na raspolaganju "strahovito oružje", pa je poručio kako bi o tome trebali razmisliti svi oni koji imaju kakve zle namjere prema toj zemlji.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 27

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još