Pojasnila svoje razloge

Samra Ćosović Hajdarević o napuštanju Skupštine KS: To nije klima u kojoj se ja kao žena i majka troje djece osjećam ugodno

Front09.11.20, 18:49h

Samra Ćosović Hajdarević o napuštanju Skupštine KS: To nije klima u kojoj se ja kao žena i majka troje djece osjećam ugodno
Nadam se da sam opravdala povjerenje građana KS, prevashodno svojih glasača čije sam ideale i vrijednosti zastupala na svakoj temi i u svakoj prilici

 

“Istina je da sam podnijela ostavku na mandat u Skupštini Kantona Sarajevo koji sam preuzela u decembru 2018. godine”, napisala je na svom Facebook profilu zastupnica Samra Ćosović-Hajdarević, te dodala da se zahvaljuje SDA koja joj je ukazala povjerenje kao i njenim glasačima.

 

Obrazloženje prenosimo u cjelosti:


Razloga je više, a prije svih, to su privatni i profesionalni razlozi.

 

Privatne razloge ću zadržati za sebe, a profesionalni razlozi su sljedeći:

 

Čitav svoj život sam se obrazovala u svojoj struci. Prvo 4 godine Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, zatim magistarski na Katedri za Strateški Informatički Menadžment ( Revizija Informacionih Sistema) na programu sa Univerzitetom u Zagrebu.

 

U godinama nakon toga, sve do mog političkog angažmana, završila sam brojne dodatne edukacije – usko specijalizirane, u šta sam uložila puno vremena, truda i novca.

 

Do mandata u Skupštini Kantona Sarajevo radila sam uglavnom u realnom sektoru.

 

Protekle dvije godine u Skupštini Kantona Sarajevo bile su burne, od bavljenja tim emanetom nisam imala dovoljno vremena za svoju struku i porodicu.

 

S obzirom da imam troje djece, ali i da volim svoju struku, odlučila sam da se u vremenu koje je ispred mene njoj posvetim više.

 

Također, aktuelna politička situacija u Skupštini Kantona Sarajevo, gdje se nepošteni ljudi predstavljaju poštenima, nemoralni moralnim, a s druge strane na mene i druge kolege i kolegice iz moga Kluba se vrše stalni neprimjereni pritisci, spadaju među razloge zbog kojih smatram kako to nije klima u kojoj se ja kao žena i majka troje djece osjećam ugodno.

 

Nadam se da sam opravdala povjerenje građana KS, prevashodno svojih glasača čije sam ideale i vrijednosti zastupala na svakoj temi i u svakoj prilici.

 

Naravno, moj društveni angažman neće prestati, šta više, samo će on, barem za sada, biti izvan skupštinskih klupa.

 

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 60

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još