Poznati chef Raymond Blanc otkrio je trikove za pečenje krompira - kako ih izrezati, koliko dugo peći, koju masnoću koristiti...
Ovaj ponosni vlasnik dvije Michelinove zvjezdice, istaknuo je da bi krompire trebalo, nakon guljenja, izrezati na četvrtine debele otprilike 4 centimetra. Tako će se postići hrskava korica i mekana unutrašnjost.
Sljedeći korak je odabir masnoće. Raymond tvrdi da bi za pripremu krompira najbolje bilo koristiti guščju mast, jer ima intenzivan okus.
"Ako ste vegani onda birajte suncokretovo ulje. Najgore koje možete odabrati je maslinovo - dati će krompirima gorki okus."
Savjetuje da prvo kuhate krompire pet minuta, a zatim ih namastite i stavite u rernu na 200°C, 30 do 40 minuta. Od začina, kaže, koristite samo sol i papar, prenosi Daily Star.
(DEPO PORTAL/md)
PODIJELI NA
Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook
Komentari - Ukupno 1
NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!