Nakon pobjede Joea Bidena

Jared Kushner ima težak zadatak: Trumpov zet uvjerava predsjednika da prizna poraz

Front08.11.20, 09:36h

Jared Kushner ima težak zadatak: Trumpov zet uvjerava predsjednika da prizna poraz
Dodao je da od ponedjeljka počinje pravna bitka da se osigura "potpuno poštivanje izbornih zakona" te da svoje mjesto zauzme "stvarni pobjednik"

 

Donald Trump, predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, još uvijek odbija priznati poraz. Neki od njegovih savjetnika već prija dva dana počeli su se udaljavati iz njegovog okruženja.

 

Njegov zet i savjetnik Jared Kushner, kako navodi CNN pozivajući se na izvore iz Bijele kuće, uvjerava Trumpa da prizna poraz.

 

Trump osporava rezultate izbora i pobjedu Joea Bidena u nekoliko američkih saveznih država i već je započeo pravnu borbu na sudovima.

 

- Svi znamo zašto Joe Biden žuri da se lažno predstavlja kao pobjednik i zašto mu se njegovi medijski saveznici toliko trude pomoći: ne žele da se istina razotkrije. Jednostavna činjenica je da ovi izbori još nisu završili - naveo je Trump u subotu.

 

Dodao je da od ponedjeljka počinje pravna bitka da se osigura "potpuno poštivanje izbornih zakona" te da svoje mjesto zauzme "stvarni pobjednik".

 

- Promatračima nije bio dopušten ulazak u sobe za brojanje. Pobijedio sam na izborima... Dogodile su se loše stvari koje naši promatrači nisu smjeli vidjeti - pisao je Trump na Twitteru.

 

Također je tvrdio da su milioni glasačkih listića poslani ljudima koji ih nikad nisu tražili. Međutim, Twitter je ovaj tweet označio kao spornu tvrdnju o navodnoj izbornoj prevari.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!