Načelniku Općine Novo Sarajevo vratile predizborne poklone

'Ubićemo nekoga Topsom ili sokićem, udebljat ćemo nečije dijete?': SDA reaguje na upad kandidatkinja 'Četvorke' kod Koldže

Front07.11.20, 20:08h

'Ubićemo nekoga Topsom ili sokićem, udebljat ćemo nečije dijete?': SDA reaguje na upad kandidatkinja 'Četvorke' kod Koldže
U čije ime vi sebi uzimate pravo zastupanja, kada ste trenutno samo građanin

 

Nakon što su kandidatkinje 'Četvorke' posjetile načelnika Općine Novo Sarajevo Nedžada Koldžu i vratile mu ruksak, brašno, ulje i 50 KM, iz SDA Novo Sarajevo stiglo je reagovanje koje prenosimo u cjelosti:

 

- Iako ne reagujemo na medijske istupe naših oponenata, jer smo svjesni njihovog motiva, reakcija na najnoviju objavljenu provokaciju u obliku snimka posjete načelniku Koldži, sa naše strane ovaj put, a i svaki naredni, neće izostati.

 

Naime, toliko "aktivnoj" gospođi, odnosno kandidatkinji uveliko urušene "četvorke", koja čak niti poznaje prostorije Općine, želimo delegirati par pitanja, te svakako ukazati na par njenih postupaka.

 

Uvažena kandidatkinjo, po kojem dodijeljenom pravu vi zastupate interese građana, po kojem pravu i u kojoj formi Vaš subjektivni stav iznosite kao mišljenje građana, kada Vas još niko izborima nije opunomoćio za to?

 

Koji narod, koje građane, koje naše komšije vi zastupate i po kojem pravu?

 

U čije ime vi sebi uzimate pravo zastupanja, kada ste trenutno samo građanin, čije mišljenje ne mora nužno potvrđivati mišljenje drugih. Zašto svojim stavom omalovažavate građane, kako to da u njihovo ime pričate?  Zar ne mislite da nam učenici ne bi sami vratili ruksake ili penzoneri novce, zar ne mislite da nam naše komšije ne bi sami vratili prehrambene pakete da su to htijeli? Zašto mislite da svi dijele eto baš Vaše mišljenje? Dakle, svakoj od ovih kategorija građana direktno je uručivano, mogli su odbiti, mogli su ne zaprimiti, mogli su nas čak time i gađati.

 

Ne, zauzvrat smo dobili riječi zahvalnosti, a što se Vašeg sarkazma tiče, uvažena Kandidatkinjo, kad nam Vi i takvi kao što ste Vi, budete "punili budžet svojim sposobnostima i vještinama", rado ćemo našim cijenjenim penzionerima dijeliti iznose koje su u svojim životima zaista i zaslužili, pa vas stoga molimo, dajte nam te "silne projekte" koje će napuniti budžet o kojima govorite, kako bismo im to mogli priuštiti. Ili čak, eto po prvoj prilici "zasjedanja na vlast", koju toliko želite, kako ćete vi ovim kategorijama direktno pomoći? Da li stvarno smatrate da penzionerima ne treba ovih slažemo se "simboličnih, no ipak korisnih" 50,00 KM? Za vas je to samo "kap u moru", no za njih vjerujte nam i nije!

 

Dajte nam odgovore, uvažena Kandidatkinjo!

 

Tako melodramatično ukazujete na sadržaj prehrambenih paketa da nas čak optužujete i za pokušaj ubistva. Pa zar je vam je vlast toliko bitna da idete i ovako daleko? Ubićemo nekoga Topsom, ili sokićem, udebljat ćemo nečije dijete, pa da li vi zapravo kontrolišete ono što pišete? Naravno, sugestija Načelniku da dijeli svojim novcem bi mogla vrijediti za sve nas, pa eto, baš bismo voljeli da vidimo, kako ste Vi uvažena Kandidatkinjo u proteklim danima pomagali svoje oboljele komšije? Koliko ste to vi novca svojoj "nani" dali u zadnje vrijeme, u ostalom zašto u svojoj provokaciji nosite čak i ruksak kojeg nismo mi dodijelili? Odgovor je veoma jasan, vjerovatno zato, što nemate ništa konkretno u svojim programskim načelima sem provokacija i insinuacija, nikakve pragmatičnosti niti konkretnih djela.

 

U konačnici, sačuvajte svoje "projekte" za mandat ukoliko ga dobijete, tek tada ćete imati pravo da govorite u ime građana, do tada ste samo provokator iz reda oronule četvorke! - stoji u reagovanju OO SDA Novo Sarajevo.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 67

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još