Postavili nemoguće uslove

KCUS odbija primiti Komisiju Skupštine Kantona Sarajevo

Hronika06.11.20, 11:35h

KCUS odbija primiti Komisiju Skupštine Kantona Sarajevo
Skupština KS formirala ovu komisiju u koju je imenovano nekoliko doktora, te članovi Supštine koji su i delegati u Domu naroda FBiH

 

Radna grupa koju je formirala Skupština Kantona Sarajevo krenula je jutros u obilazak zdravstvenih ustanova u ovom kantonu kako bi sagledala uvjete u kojima oni rade, u svjetlu priliva Covid pacijenata. 

 

Grupa je bila u Domu zdravlja Vrazova, a nakon toga su obišli Opću bolnicu. Oni su trebali obići i Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS), ali se to, prema svemu sudeći, neće desiti. Oni su, naime, sinoć dobili dopis kojim im se praktično onemogućava posjeta KCUS-u.  

 

Podsjetimo da je Skupština KS formirala ovu komisiju u koju je imenovano nekoliko doktora, te članovi Supštine koji su i delegati u Domu naroda FBiH.

 

Cilj je da se sagleda stanje u zdravstvenim ustanovama s obzirom na izvještaje o problemima u liječenju i testiranju oboljelih od koronavirusa, poput velikih gužvi u domu zdravlja itd.

 

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Zvonko Marić kazao je da u ovoj Komisiji imaju četiri zastupnika koji su ujedno i delegati u Domu naroda, “zbog Kliničkog centra, jer je KCUS neka vrsta podijeljene odgovornosti između pet kantona i Federacije, tako da smo vodili o svemu računa”.

 

Međutim, sinoć su dobili mailom obavijest iz Kliničkog centra, koji je potpisao Krizni štab te ustanove, i postavili su neke uvjete koje nije moguće ispuniti.  

 

kcus-dopis

 


- Odmah u prvoj tački su rekli da, prije svega nećemo odgovarati zbog sastava Komisije, u smislu podobnosti da posjetimo to, jer nas je previše, sedam. A evo sad nas je pet (dva člana najavila da neće doći, op.a). Onda još da imamo zaštitna odjela, da smo trestirani na Covid i da test nije stariji od 48 sati itd - rekao je Marić. 

 

Oni su, dodaje, postavili uslove koje Komisija ne može ispuniti.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 41

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još