Posljednji ispraćaj

Dženaza Seadu Gološu u subotu na Barama

Hronika06.11.20, 08:11h

Dženaza Seadu Gološu u subotu na Barama
Smrt Gološa pogodila je ne samo članove njegove porodice već i ljude s kojima je radio, njegove prijatelje i kolege u Bosni i Hercegovini, ali i širom regiona i svijeta

 

Dženaza Seadu Gološu bit će klanjana u subotu, 7. novembra, u 13.30 sati na gradskom groblju Bare gdje će biti i ukopan.

 

Poznati sarajevski arhitekta preminuo je u srijedu, 4. novembra, u izolatoriju KCUS-a na Podhrastovima, gdje se liječio od koronavirusa.

 

Smrt Gološa pogodila je ne samo članove njegove porodice već i ljude s kojima je radio, njegove prijatelje i kolege u Bosni i Hercegovini, ali i širom regiona i svijeta.

 

U izuzetno plodnoj karijeri Gološ je, između ostalog, radio na projektovanju nekih od objekata po kojima je Sarajevo prepoznatljivo, poput zgrade Bosmala, Merkura, BBI-a, Sarajevo City Centara (SCC).

 

Godine 2011. osnovao je arhitektonski studio GRUPA.ARH. Radio je na više projekata u Dubaiju, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, kao i na projektima u Africi.

 

Gološ je rođen 1969. godine u Sarajevu. Bio je oženjen, otac je dvoje djece. Diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu u Sarajevu.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook