Snimak sa predizbornog skupa izazvao pažnju

Reakcija sarajevske policije nakon Prevljakove poruke Kojoviću: Obavili smo razgovor...

Hronika05.11.20, 18:30h

Reakcija sarajevske policije nakon Prevljakove poruke Kojoviću: Obavili smo razgovor...
Iz MUP-a KS su kazali da je s Kojovićem potom obavljen razgovor

 

Nakon što se u javnosti pojavio snimak sa predizbornog skupa, ovlašteni policijski službenik Uprave policije MUP-a KS je stupio u kontakt sa Predragom Kojovićem, potvrđeno je danas za N1 iz MUP-a Kantona Sarajevo.


Podsjećamo, kandidat SDA za načelnika Ilidže Fikret Prevljak kazao je da će ''biti BiH, ali tebe neće biti siguran budi'' govoreći o lideru Naše stranke Predragu Kojoviću.


"On je taj koji zagovara građanku BiH ili je neće biti. Ama Boga mi nisi je ti stvarao, a biće je dok je god Bošnja sa svojim dobrim komšijama. Biće BiH ali tebe neće biti siguran budi", poručio je prije nekoliko dana Prevljak.


Iz MUP-a KS su kazali da je s Kojovićem potom obavljen razgovor.


''Obavljen je razgovor na okolnosti postojanja eventualnih osjećaja uznemirenosti, odnosno, ugroženosti ili straha za njegov život ili tijelo, izazvanih izjavom na pomenutom skupu, s ciljem utvrđivanja činjenica i dokaza koji ukazuju na postojanje osnova sumnje da je eventualno počinjeno krivično djelo "Ugrožavanja sigurnosti" iz člana 183. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.


Tokom razgovora gospodin Kojović je upoznao policijskog službenika da će se narednog dana obratiti Upravi policije, što je i učinio, kojom prilikom je obavijestio da ne želi podnijeti usmenu krivičnu prijavu u vezi s navedenim događajem, već će prijavu podnijeti Općinskoj i Centralnoj izbornoj komisiji BiH, kako bi isti poduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti, izraživši zahvalnost za reakciju i postupak policije KS'', potvrđeno je iz MUP-a.


''Podnošenje usmene krivične prijave od strane g. Kojovića je uslov za eventualno preduzimanje daljih mjera i radnji iz nadležnosti policije, shodno važećim odredbama Zakona o krivičnom postupku FBiH'', pojasnili su nam iz policije.


Podsjećamo, Prevljak je danas odbacio, kako je naveo, pokušaje da se na ''krivi način interpretiraju njegove izjave u kojima je govorio o predsjedniku Naše stranke Peđi Kojoviću''. 


(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 12

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još