traju pretresi

U toku međunarodna akcija 'Best' protiv krijumčarenja migranata

Hronika04.11.20, 10:33h

U toku međunarodna akcija 'Best' protiv krijumčarenja migranata
Operativna akcija “Best” predstavlja nastavak koordinisanih aktivnosti koje su provodene u saradnji sa policijskim službenicima Službe za borbu protiv organizovanog kriminaliteta MUP-a Republike Srbije

 

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u saradnji s policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske jutros su, u okviru međunarodne operativne akcije „Best“, započeli pretrese osoba, stambenih i poslovnih objekata i pokretnih stvari na šest lokacija u Zvorniku zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo organizovani kriminal u vezi s krivičnim djelom krijumčarenje ljudi.

 

Operativna akcija “Best” predstavlja nastavak koordinisanih aktivnosti koje su provodene u saradnji sa policijskim službenicima Službe za borbu protiv organizovanog kriminaliteta MUP-a Republike Srbije, usmjerenih na razbijanju organiziovane kriminalne grupe koja je od maja do oktobra ove vršila krijumčarenje migranata preko državne granice iz Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu.

 

Više informacija o rezultatima operativne akcije bit će poznato nakon realizacije naredbi Suda Bosne i Hercegovine i Tužilaštva Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz SIPA-e.

 

(Fena/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!