ostvario prednost

New York Times: Biden vodi u četiri najvažnije 'kolebljive' države SAD na dan izbora

Front03.11.20, 20:34h

New York Times: Biden vodi u četiri najvažnije 'kolebljive' države SAD na dan izbora
Vođstvo bidena najizraženije je u Viskonsinu, gdje ima potpunu većinu glasova i prednost od 11 poena, odnosno 52 prema 41 odsto

 

Predsjednički kandidat Demokratske stranke na američkim izborima Joe Biden vodi u četiri najvažnije "kolebljive" države SAD na dan izbora, piše list New York Times.

 

List navodi da je prednost Bidena u odnosu na trenutnog predsjednika SAD Donalda Trumpa ostvarena, zahvaljujući podršci glasača koji nisu učestovali u glasanju na prethodnim predsjedničkim izborima 2016. godine, prije svega pristalica Demokratske stranke.

 

Biden vodi u Viskonsinu i Pensilvaniji, ali i u Floridi i Arizoni, pokazala je anketa koju je list sproveo zajedno sa Sijeni koledžom.

 

Vođstvo bidena najizraženije je u Viskonsinu, gdje ima potpunu većinu glasova i prednost od 11 poena, odnosno 52 prema 41 odsto.

 

New York Times napominje da, ukoliko Biden zadrži prednosti u tri od četiri države u kojima je sprovedena anketa, to će skoro sigurno biti dovoljno za pobjedu kandidata Demokratske stranke.

 

(N1, DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!