Mjesecima na bolovanju

Čampara podnio inicijativu za razrješenje Rusmira Mesihovića: Podnio neopozivu ostavku, a prima ministarsku platu!

Front03.11.20, 11:33h

Čampara podnio inicijativu za razrješenje Rusmira Mesihovića: Podnio neopozivu ostavku, a prima ministarsku platu!
Vlada i Skupština imaju odgovornost da razriješe čovjeka sa ovog mjesta jer se on neće evidentno vratiti na ovu poziciju, rekao je Čampara

 

Na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo koja je u toku, zastupnik Aljoša Čampara javio se za riječ. Čampara je imao jednu inicijativu i jedno pitanje:

 

“Podnosim inicijativu po pitanju doktora Rusmira Mesihovića, ministra zdravstva koji je podnio neopozivu ostavku, nalazi se na bolovanju, a vodi se kao zaposlenik. Tražim da mi, kao Skupština izglasamo njegovo potpuno razriješenje, jer nema potrebe da neko ko ne obnaša tu dužnost i dalje prima plaću. Vlada i Skupština imaju odgovornost da razriješe čovjeka sa ovog mjesta jer se on neće evidentno vratiti na ovu poziciju. Nije korektno da se neko krije iza Mesihovića”, kazao je, a inicijativi se pridružila i kolegica Bibija Kerla.

 

Čampara je i uputio pitanje predsjedavajućem Skupštine Mirzi Čeliku: “Najavili ste da ćete nas disciplinski sankcinisati, tražim odgovor kada i na osnovu čega jer ste rekli da ćemo svi mi koji nismo došli sjednicu Skupštine snositi odgovornost, pa me interesuje kada će to biti, da nas obavijestite o tome?”

 

 

(Pressmedia.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 63

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još