ILIDŽA GORI, SARAJEVO SE CRVENI/ EVO ŠTA PORUČUJE DINO KONAKOVIĆ

Jel' te stid, Željko Komšiću! Nećemo da šutimo dok Srđana Mandića njegovi partneri iz SDA nazivaju četnikom!

Front02.11.20, 22:32h

Jel' te stid, Željko Komšiću! Nećemo da šutimo dok Srđana Mandića njegovi partneri iz SDA nazivaju četnikom!
Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković obratio se na večerašnjem skupu u Hrasnici, a na kojem je predstavljen predstavljen kandidat “Četvorke” za načelnika Općine Ilidža Nermin Muzur

Predsjednik NiP-a Dino Konaković večeras je istakao kako nije problem Bosne i Hercegovine u njenoj ekonomiji ni to što je nakon agresije ostala porušena, kao ni mala prosječna plata.

 

“Problem je strah i beznađe koje su posijale neke struje da se ništa ne može promijeniti. Jedna grupa su lokalni moćnici koji prilagođavaju sistem kako bi zadržali svoj posao i eventualno doveli nekoga još svog. Druga grupa su mladi, stručni i sposobni ljudi koji su napustili BiH, a koji nisu imali hrabrosti, želje i istrajnosti. Treća grupa ste vi koji vraćate nadu ljudima u cijeloj Bosni i Hercegovini, koji ste stali na liste protiv ucjena i prijetnji, ali ste vratili nadu jer se borite za sebe i ove koji su otišli koji će se ako Bog da kući vraćati”, rekao je Konaković.

 

Osvrnuo se i na napade na kandidata Četvorke za načelnika Opštine Centar Srđana Mandića, a koji prevode članovi SDA na društvenim mrežama.

 

“Napad na naše nebošnjake koji su bili pripadnici Armije RBiH je nešto što objašnjava da Izetbegović ništa drugačije ne vidi državu od Dodika i Čovića i da bi bio spreman na tri entiteta. Oni to prilagođavaju kako im treba”, kazao je Konaković.

 

Istakao je da svaki kandidat sa liste za Općinsko vijeće Ilidža zna bolje projekte na Ilidži nego što to zna Fikret Prevljak koji je u javnost poznat po nadimku Njiha.

 

“Koncept SDA je takav da su dali kandidata za načelnika Fikreta Prevljaka koji ako bude znao objasniti budžet ja ću se povući iz politike. Beznađe se širi ukoliko pobijedi Fikret Prevljak, svi gledaju u Ilidžu i spakovali su kofere. Pitanje je šta bi Alija rekao na Asima Sarajlića i 9 minuta snimka? Šta bi rekao na Fadila Novalića, mislite li da bi ih gledao?! Zašto šuti Željko Komšić? Jel te stid Željko Komšiću?!”, pitanje je koje je Konaković postavio lideru DF-a.

 

Konaković je poručio i da će pola SDA-ovaca koji budu gledali live prijenos predstavljanja iz Hrasnice glasati za Nermina Muzura jer neće dozvoliti da im djeca prođu ono kroz šta su oni prošli.

 

(DEPO Portal/ak))

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 118

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još