'nećemo mu prešutjeti laži'

NiP: Odlazeći Efendić pokušava politički oživjeti Nezira Hadžića kojeg građani pamte po nepotizmu i redukcijama vode!

Front02.11.20, 10:25h

NiP: Odlazeći Efendić pokušava politički oživjeti Nezira Hadžića kojeg građani pamte po nepotizmu i redukcijama vode!
Građani Kantona Sarajevo nisu zaboravili 2017. godinu, teški period redukcija, nestručnost uprave preduzeća da rukovodi ljudskim resursima koji su trebali otklanjati kvarove, isključivati nelegalne potrošače i povećati naplatu

 

Povodom nedavnih neistinitih izjava kandidata za načelnika Općine Novi Grad Semira Efendića o ulozi Nezira Hadžića u unapređenju rada „KJKP Vodovod i kanalizacija“, želimo javnost upoznati i podsjetiti na nekoliko važnih činjenica. Nosilac liste SDA Novi Grad, tačnije Semirove liste, Nezir Hadžić, bivši je direktor VIK-a kojeg građani pamte po smjeni sa te funkcije 2017. godine zbog nepotizma (rodbinskog zapošljavanja) i masovnih redukcija vode. Kada je riječ o nepotizmu, sjetit ćemo se javnog pisma ogorčenih radnika ViK-a o Nezirovom zapošljavanju rođaka, kumova i prijatelja - navodi se u saopćenju Naroda i pravde. 


Kada je riječ o redukcijama, javnost zaslužuje znati istinite informacije. Naime, na predizbornom skupu u Švrakinom Selu, odlazeći načelnik Efendić pokušao je politički oživjeti spomenutog Nezira Hadžića, pripisujući mu nepostojeće zasluge za ukidanje redukcija vode u Kantonu Sarajevo, kazavši: “...da nije bilo angažmana Nezira Hadžića u VIK-u u Sarajevu bi bile i danas redukcije”. Shvatamo potrebu da se aktualni nosilac Efendićeve liste Hadžić pokušava politički oživjeti nakon katastrofalne epizode upravljanja jednim javnim preduzećem, ali smatramo da je ovo vrijeđanje zdravog razuma i svih građana Sarajeva, koji su dobro zapamtili sve muke uzrokovane redukcijama vode koje im je priredila uprava ViK-a na čelu s Nezirom Hadžićem.


Građani Kantona Sarajevo nisu zaboravili 2017. godinu, teški period redukcija, nestručnost uprave preduzeća da rukovodi ljudskim resursima koji su trebali otklanjati kvarove, isključivati nelegalne potrošače i povećati naplatu. Napominjemo, ilustracije radi, samo mjesec dana nakon smjene Uprave preduzeća VIK-a i Nezira Hadžića, na konferenciji za novinare tada imenovana v.d. direktorica sarajevskog vodovoda Azra Muzur, inače stranačka kolegica Nezira Hadžića (SDA) istakla je “da je u posljednjih mjesec dana nakon njenog imenovanja popravljeno 740 kvarova. Već početkom novembra su ukinute sve redukcije vode, osim u onim dijelovima gdje je tehnički nemoguće snabdijevati visoke zgrade pa imaju redukcije tokom noći zbog punjenja rezervoara. Mi smo boljim upravljanjem sistemom s 2.800 litara u sekundi smanjili sve redukcije, za razliku od prošle godine kada su bile aktivne redukcije i kada smo imali 3.100 litara i sekundi.” Dakle, ovo su riječi stranačke kolegice Nezira Hadžića." Početkom novembra su ukinute redukcije vode i smanjen je broj kvarova."

 

Pravi iskorak u vođenju ViK-a napravio je Enver Hadžiahmetović, kadar Naroda i Pravde, koji se uhvatio u koštac kako s kvarovima i rekonstrukcijom mreže i unutrašnjom organizacijom, tako i s naplatom dugova od tajkuna kojima ni Azra Muzur (a posebno ne Nezir) nisu smjeli ni zakucati na vrata. Zna to odlazeći Efendić, zato i pokušava izvrnuti činjenice.


Svjesni smo da je odlazeći načelnik Efendić, s obzirom na izuzetno loš drugi načelnički mandat i probleme u svojoj stranci SDA, prinuđen da se služi svim sredstvima ne bi li opstao na vlasti i odgodio propadanje političke karijere. Međutim, očite laži i bahato dezinformiranje javnosti ne može mu ići u korist, jer mu ih nikada nećemo prešutjeti- zaključuje se u saopćenju Naroda i pravde. 

 

(DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 25

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još