ADVOKAT TRAŽI DA GA PREMJESTE

Batko ostaje u pritvoru, i dalje neće u bolnicu: Odbijena žalba, ali odbijena i jedna tačka Tužilaštva KS

Hronika01.11.20, 17:50h

Batko ostaje u pritvoru, i dalje neće u bolnicu: Odbijena žalba, ali odbijena i jedna tačka Tužilaštva KS
Kako je još ranije za medije rekao Mehmedbašić, Batko odbija bolnicu jer tvrdi da ima fanstastičnu njegu u pritvoru i da mu je zdravstvena usluga tu bolja nego u bolnici

 

 


Vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu odbilo je žalbu advokata Almira Čehajića Batka na određivanje jednomjesečnog pritvora.


Ovo je za medie danas potvrdio njegov advokat, Omar Mehmedbašić.


- Žalba je odbijena još u petak, ali je odbijena jedna tačka Tužilaštva KS, koja se odnosila da bi boravkom na slobodi, Čehajić mogao uticati na svjedoke - pojasnio je Mehmedbašić.


Međutim, naveo je i da je obzirom na zdravstveno stanje Čehajića i probleme sa šećerom, tražio da se on premjesti u bolnicu, ali je Batko to odbio.


Kako je još ranije za medije rekao Mehmedbašić, Batko odbija bolnicu jer tvrdi da ima fanstastičnu njegu u pritvoru i da mu je zdravstvena usluga tu bolja nego u bolnici.


Podsjećamo, Almir Čehajić Batko je uhapšen prije 15 dana u akciji SIPA-e "Network" zbog sumnje da je počinio krivična djela pranje novca i zloupotreba položaja prilikom liječenje osoba putem "Otvorene mreže". Tereti se da je nelegalno stekao 625.000 KM.


Od tada se nalazi u pritvoru.

 

Inače, proteklih dana uposlenici Otvorene mreže pokrenuli su peticiju za Almira Čehajića Batka, u kojoj traže da se pusti iz pritvora kako bi se branio sa slobode, pozivajući se na čitav niz slučajeva samo u ovoj godini, sa mnogo težim optužbama, kojima je to pravo omogućeno.


Peticiju je za samo dva dana potpisalo blizu 4.000 ljudi.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!