KAD DRUŠTVENE MREŽE MRŽNJU SIJU

Šta znači biti BOT? Može li jadnije?! I Srđana Mandića nazivaju četnikom, a on rat proveo u Armiji RBiH!!!

Front01.11.20, 11:55h

Šta znači biti BOT? Može li jadnije?! I Srđana Mandića nazivaju četnikom, a on rat proveo u Armiji RBiH!!!
Skroman je i za sebe će reći da je tipični ponosni Sarajlija. Zaljubljenik u svoj grad, njegovu bogatu historiju, raznolikost, ali prije svega ljude koji tu žive. I onda se suoči sa gorkom istinom

 

 


Izvor: Patria
Piše: A. Čorbo-Zećo


Srđan Mandić kandidat je ‘Četvorke’ za načelnika Općine Centar. Član je Naše stranke, a u prethodnom sazivu Vlade obavljao je dužnost ministra komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo.


Mandić je posljednjih dana na neviđenom udaru na društvenim mrežama u kojeg ga nazivaju pogrdnim nazivima i gdje je izložen napadima na nacionalnoj osnovi. Vrijeđanje ide do te mjere da ga nazivaju četnikom, a Mandić je daleko od toga. Štaviše, Mandić je bio pripadnik Armije Republike BiH od 30. maja 1993. do 14. decembra 1995. godine.


Skroman je i za sebe će reći da je tipični ponosni Sarajlija. Zaljubljenik u svoj grad, njegovu bogatu historiju, raznolikost, ali prije svega ljude koji tu žive. I onda se suoči sa gorkom istinom. Zbog političke bare u kojoj se našao žele ga obezvrijediti i kao čovjeka i kao humanistu.

 

srdjan-mandic-licna-karta


Mandić je Bosna u malom. Čovjek zbog kojeg s ponosom možemo reći da je u Armiji bilo i Srba i Hrvata koji su branili i odbranili ovu zemlju. Kad neprijatelji ove zemlje počnu spominjati islamske fundamentaliste u Armiji RBiH mi im mašemo 'srđanima', zato botovi na mrežama moraju znati da, bez obzira kojoj političkoj opciji pripadaju, 'srđani' trebaju Bosni i Hercegovini, jer kako je davno profesor na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu fra Mile Babić kazao u komentaru za agenciju Patria da je u društvu najprije potrebno postići dostignuća demokratije, pa tek onda tražiti „svoj nacionalni, jezički ili neki drugi identitet.“


„Ako nije tako, onda imamo problem, imamo sukobe“, kaže fra Babić. 


„Dakle, primarna su ljudska prava“, dodaje. 


Trebamo biti najprije ljudi, pa onda Bošnjaci, Hrvati, Srbi. To zaboravljaju oni koji samo žele ostati na vlasti. Zato u nastavku objavljujem dokaz da je Mandić bio u Armiji.


Jer, pobijedio ili ne, ne damo vam ‘srđane’ koji su također krvarili za ovu zemlju!


Cijeli rat proveo je u Sarajevu, kao pripadnik Armije RBiH, sa svojom porodicom, komšijama i prijateljima. Sada je red da mu se to jednako vrednuje kao i svima drugima.

 

srdjan-mandic-armija-rbih

 

(Patria/DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 89

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još