Posljednji dan Bookstana

'Ovo vrijeme sada' Semezdina Mehmedinovića i 'Cafe Nostalgija' Mile Stojića za kraj Festivala

Kultura31.10.20, 09:06h

'Ovo vrijeme sada' Semezdina Mehmedinovića i 'Cafe Nostalgija' Mile Stojića za kraj Festivala
Na kraju završnog dana Bookstana bit će upriličeno predstavljanje drugog, dopunjenog izdanja knjige "Ovo vrijeme sada“ Semezdina Mehmedinovića u razgovoru s direktorom izdavačke kuće Buybook Damirom Uzunovićem

 


Posljednjeg dana petog Međunarodnog festivala književnosti Bookstan planiran je bogat program.


Događaj koji će danas otvoriti posljednji dan Festivala je predstavljanje knjige „Cafe Nostalgija“ autora Mile Stojića u razgovoru sa Goranom Samrdžićem u kinu Meeting Point.


Govoreći o toj knjizi Viktor Ivančić istaknuo je da je "samo vrhunsko pero moglo patentirati tu aktivnu nostalgiju kao temeljno poetičku odrednicu svoje publicistike, te spojiti dva osjećanja koja prevladavaju u njegovim tekstovima – toplinu i jezu.“


Na programu je i predstavljanje knjige „Deset šljiva za fašiste“, autorice Elvire Mujčić koja živi i stvara u Italiji, a jedan od najznačajnijih savremenih flamanskih pisaca Dimitri Verhulst predstavit će knjigu „Nažalosnost stvari“ u razgovoru s Margot Dijkgraaf. 


Specijalni program Festivala je "Sjećanje na Bekima Sejranovića“ na kojem će Damir Uzunović, Drago Glamuzina, Goran Samardžić i Vladimir Arsenić govorit o životu i radu rano preminulog pisca.


U toku završnog dana Festivala književnosti planirano je predstavljanje knjige „Divojka“ Tarika Đođića, te promocija "Dubravskih priča“ Almina Kaplana u razgovoru s Namikom Kabilom.


Na kraju završnog dana Bookstana bit će upriličeno predstavljanje drugog, dopunjenog izdanja knjige "Ovo vrijeme sada“ Semezdina Mehmedinovića u razgovoru s direktorom izdavačke kuće Buybook Damirom Uzunovićem.


Na kraju Bookstana će biti dodijeljene nagrade najboljim polaznicima književne radionice koju je ove godine vodila Katarina Luketić.  

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!