U 57. godini

U Sarajevu preminuo urednik vijesti u Anadolu Agency Enver Ibrahimkadić

Mediji30.10.20, 20:36h

U Sarajevu preminuo urednik vijesti u Anadolu Agency Enver Ibrahimkadić
Od 2013. godine Enver Ibrahimkadić je radio u sarajevskoj redakciji Anadolu Agency Balkans kao noćni urednik i urednik vijesti na bosanskom/hrvatskom/srpskom jeziku

 

Dugogodišnji urednik vijesti u Anadolu Agency, Regionalne direkcije za Balkan, Enver Ibrahimkadić preminuo je u Sarajevu, javlja Anadolu Agency.

 

Enver Ibrahimkadić rođen je 10. jula 1964. godine u Tešnju, u Bosni i Hercegovini.

 

Više od 25 godina živio je i radio u Turskoj, Istanbulu, gdje je pohađao Fakultet orijentalnih jezika i književnosti. Jedno vrijeme radio je kao dopisnik Al Jazeera Balkans iz Istanbula.

 

Od 2013. godine Enver Ibrahimkadić je radio u sarajevskoj redakciji Anadolu Agency Balkans kao noćni urednik i urednik vijesti na bosanskom/hrvatskom/srpskom jeziku.

 

Ibrahimkadić je od 2002. godine široj javnosti poznat i kao vrstan prevodilac sa turskog jezika.

 

U bogatoj karijeri preveo je više od 40 knjiga iz različitih područja. Među knjigama koje Ibrahimkadić potpisuje kao prevodilac ističu se djela najpoznatijih turskih pisaca kao što su Orhan Pamuk, Ahmet Hamdi Tanpinar, Ayse Kulin, Ahmet Umit...

 

Zaposleni i saradnici Anadolu Agency Balkan pamtit će Envera Ibrahimkadića, ne samo kao vrsnog prevodioca sa turskog jezika i vrhunskog profesionalca, nego i kao dobrog čovjeka i kolegu uvijek spremnog da pomogne.

 

(FENA/dg)Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!