EMDŽAD GALIŠEVIĆ ODGOVORA POMAKU I ŠUHRETU FAZLIĆU

I dalje mi pakujete, ali ja se vraćam tamo gdje sam stao 2016.godine

Front30.10.20, 18:22h

I dalje mi pakujete, ali ja se vraćam tamo gdje sam stao 2016.godine
Jedan od favorita za načelnika Bihaća je Emdžad Galijašević. Zbog toga se sada, tvrdi on, intenzivira prljava kampanja protiv njega koju vode oni koji nisu za četri godine ništa uradili za grad na Uni

 

Nakon serije prljavih tekstova o njemu, večeras se javnosti i građanima Bihaća obratio, po trenutnim anketama, jedan od favorita zagradonačelnika Bihća Emdžad Galijašević.

 

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

 

Uvažene sugrađanke i sugrađani,

Dana 14.10.2020. godine su politički subjekti u Gradu Bihaću potpisali Izborni etički kodeks za lokalne izbore 2020-te godine. Kao što možete posvjedočiti danima unazad mnogi potpisnici ovog Izbornog etičkog kodeksa pokazuju kako je za njih upravo etički kodeks samo misaona imenica.

 

Naime, moja porodica i ja trpimo veliki medijski pritisak ali i opetovane lažne optužbe kojima je za cilj da se ja, Galijašević Emdžad, diskreditujem kao kandidat na ovim izborima. Iskreno mi je žao što ovo o čemu govorim ponajviše dolazi od osoba koji su navodno inicirali potpisivanje ovog kodeksa, Političkog subjekta POMAK i njihovih pojedinih članova. Htio bih skrenuti pažnju, da je bilo koji oblik navođenja lažnih podataka u vezi sa stvaranjem duga oko gradskog budžeta, a što mi se stavlja u cjelosti na teret, laž i kleveta, te sam za isto spreman aktere ovih manipulacija prijaviti kako bi krivično odgovarali. Kao što znate, protiv mene se vodi jedan proces upravo na tu temu i uvaženi Sud će, ako Bog da, donijeti pravičnu odluku i pokazati javnosti da li postoji krivica ili ne.

 

Zamolio bih uvažene sugrađanke i sugrađane, da poštuju ono čega su se obavezali te da javnosti ne plasiraju laži i klevete. Kao što i sami znate, određeni članovi porodice koja je aktivno uključena u moj slučaj su i kandidati na ovogodišnjim izborima, te njihovo iskrivljivanje istine je u najmanju ruku degutantno i zahtijeva odgovaranje pred istražnim organima. Ja Vas ljubazno molim da se toga suzdržite.

 

Ukoliko bilo ko argumentovano može da priča o ovome, neka to radi na korektan i ispravan način, ali mora znati da je bilo kakvo sudjelovanje u istom, petljanje u aktivni sudski proces i obmana javnosti.


Nadalje, htio bih skrenuti pažnju svojim sugrađanima, na nekoliko stavki. Prije svega, svjedočite, kao i ja, kako se kod svih političkih subjekata najviše spominje ime Galijašević Emdžada. Srdačno bih Vas molio da se probudi Vaša svijest i prisjetite se kampanje na lokalnim izborima 2016.-te godine.

 

Uvažene sugrađanke i sugrađani, Dana 14.10.2020. godine su politički subjekti u Gradu Bihaću potpisali Izborni etički...

Posted by Emdžad Galijašević on Petak, 30. Oktobar 2020.


Trenutna vlast sa gradonačelnikom je kampanju temeljila na konstantnom pozivanju i prozivanju političkih oponenata, besramno prozivajući i pljujući po protukandidatima drugih političkih opcija. U nedostatku rezultata i konkretnog rada na terenu, jedino što preostaje jeste prozivanje i „udaranje“ na čast porodice Galijašević i mene kao kandidata.

 

Molim Vas, ne dozvolimo da nam isti politički subjekt i iste političke persone, drugi izborni ciklus za redom temelje kampanju i dobiju izbore kampanjom zasnovanom na jeftinim napadima i prozivkama političkih oponenata.

 

Prije 4 godine, tu su bili:

- Riješit ćemo problem gradskog grijanja;
- Riješit ćemo problem gradskog prijevoza;
- Zaustavit ćemo zapošljavanje po stranačko- rodbinsko- jaranskoj matrici; 
i za kraj:
- „Oni koji su gradili bespravno – rušit ćemo. Oni koji su gradili bespravno a postoji mogućnost da im se to legalizuje – platit će. Pomoći ćemo im da se to plati.“

 

Ja Vas pitam, šta je od ovoga ispunjeno/ urađeno/ završeno ?

 

Apsolutno ništa.

 

Četiri godine su prošle, retorika i način vođenja kampanje je isti. Rad i djela po cijelom gradu, izgradnja i pomoć građanima ( socijalne, zdravstvene i bilo koje treće prirode ) govore svoje. Populizam nije i nikada neće.

 

Molim Vas, poštujte potpisani Izborni etički kodeks i ne spominjite imena, te ne optužujte lažno, jer će se za to i odgovarati.

 

Hvala Vam na bezuslovnoj podršci!

 

Istina uvijek nađe svoj put, iako je čekanje dugo i iscrpno izborit ću se za sebe i svoju porodicu.

 

Vaš Emdžo.

 

(DEPO Portal/ak)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!