U Rusiji danas prijavljeno 17.717 novih infekcija

Putin ne planira uvesti 'lockdown': 'Puno smo bolje pripremljeni za rad tokom epidemije'

Front29.10.20, 16:44h

Putin ne planira uvesti 'lockdown': 'Puno smo bolje pripremljeni za rad tokom epidemije'
Rusija ima četvrti najveći broj potvrđenih slučajeva koronavirusa na svijetu sa više od 1,5 miliona. Vladina radna grupa za koronavirus prijavila je više od 27.000 smrtnih slučajeva

 

Ruski predsjednik Vladimir Putin kazao je da ne planira uvođenje lockdowna na nivou cijele zemlje, iako je u četvrtak prijavljeno rekordnih 17.717 novih infekcija koronavirusom.

 

- Ne planiramo nametati sveobuhvatne restriktivne mjere, uvesti takozvani lockdown, kada se ekonomija i preduzeća potpuno zatvore - rekao je Putin na investicionom forumu.

 

- Uprkos teškoj epidemiološkoj situaciji, trenutno smo puno bolje pripremljeni za rad tokom epidemije - dodao je on, prenio je AP.

 

U protekla dva mjeseca Rusija je ponovo doživjela porast broja slučajeva koronavirusa, s novim infekcijama koje su se povećale sa 5.000 dnevno početkom septembra na više od 16.000 dnevno ove sedmice. Pojavili su se izvještaji o pretrpanim bolnicama, nestašici lijekova i preopterećenim medicinskim radnicima.

 

Rusija ima četvrti najveći broj potvrđenih slučajeva koronavirusa na svijetu sa više od 1,5 miliona. Vladina radna grupa za koronavirus prijavila je više od 27.000 smrtnih slučajeva.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!