FOTO/ SVJETSKA PREMIJERA

Povodom 25. godišnjice genocida: U Sarajevu monografska izložba 'Srebrenica' Mersada Berbera - traje do 25. novembra

Kultura29.10.20, 11:35h

Svjetska premijera 40 slika selektiranih iz Berberove monografije “Srebrenica”, prethodi izložbama u Istanbulu i Washingtonu planiranim za kraj tekuće godine

 

Foto: Samir Jordamović, AA

 
Povodom 25. godišnjice genocida u Srebrenici 26. oktobra je u Sarajevu otvorena monografska izložba "Srebrenica" Mersada Berbera, javlja Anadolu Agency (AA).


Umjetnička galerija Bosne i Hercegovine u Sarajevu organizirala je premijernu izložbu ”Srebrenica" bosanskohercegovačkog likovnog velikana Mersada Berbera.


Izložba je povodom 25. godišnjice genocida u Srebrenici i uz pooštrene mjere na sprečavanju širenja zaraze koronavirusa, otvorena u organizaciji Fondacije Mersad Berber i trajat će do 25. novembra. Organizirana je pod visokim pokroviteljstvom predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića.


Svjetska premijera 40 slika selektiranih iz Berberove monografije “Srebrenica”, prethodi izložbama u Istanbulu i Washingtonu planiranim za kraj tekuće godine.


(AA/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!