danima se borio za život

Bihać: Od posljedica koronavirusa preminuo akademik Mujo Demirović

Hronika29.10.20, 08:28h

Bihać: Od posljedica koronavirusa preminuo akademik Mujo Demirović
U svojoj karijeri predavao je na Pravnom fakultetu u Bihaću, te na još nekoliko univerziteta u BiH. Obavljao je dužnost dekana Pravnog fakulteta i rektora Univerziteta u Bihaću

 

Jutros je u Bihaću od posljedica koronavirusa preminuo akademik prof. dr. Mujo Demirović.

 

Prema informacijama koje je objavio portal usn.co.ba profesor Demirović se danima borio za život u Kantonalnoj bolnici u Bihaću, a na kraju je nažalost izgubio bitku. Rođen je 1950. godine u Klisi, općina Bihać.

 

U svojoj karijeri predavao je na Pravnom fakultetu u Bihaću, te na još nekoliko univerziteta u BiH. Obavljao je dužnost dekana Pravnog fakulteta i rektora Univerziteta u Bihaću.

 

Autor je na desetine naučnih radova i sedam knjiga.

 

Bio je član Glavnog odbora SDPBiH, ali je podnio ostavku na članstvo i sve dužnosti zbog neslaganja sa metodom rada rukovodstva. Na Općim izborima 2010. bio je kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

 

Tokom agresije na BiH bio je jedan od dobrovoljaca i organizatora otpora u Krajini, gdje je obavljao odgovorne dužnosti u Armiji RBiH.

 

(Faktor, DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!