Vraća se bivši direktor

Narod i pravda: Sud pokazao da SDA u slučaju ViK-a radi nezakonito; Hadžiahmetović: Imaju 72 sata!

Front28.10.20, 19:52h

Narod i pravda: Sud pokazao da SDA u slučaju ViK-a radi nezakonito; Hadžiahmetović: Imaju 72 sata!
Sud naložio da me u roku 72h moraju vratiti na poziciju direktora ViK-a, napisao je Hadžiahmetović

 

Općinski sud u Sarajevu donio je rješenje o određivanju privremene mjere vraćanja na funkciju direktora KJKP “Vodovod i kanalizacija” Envera Hadžiahmetovića kojeg je koalicija „Petak 13“ smijenila sa ove pozicije. Ovakva sudska odluka je očekivana i ona je samo prvi korak u dokazivanju da SDA nastavlja da radi nezakonito u javnim preduzećima, navodi se u reagiranju Naroda i pravde.

 

- Općinski sud u Sarajevu uvažio je navode da je sjednica Nadzornog odbora ViK-a na kojoj je Hadžiahmetović smijenjen održana nezakonito kao i da je tačka o smjeni direktora dodata naknadno i nezakonito. Dodatno, Hadžiahmetović tvrdi i da je zaključak premijera KS Marija Nenadića da punomoć za održavanje Skupštine društva protivzakonit što je posljedično utjecalo da su nezakonite i sve odluke koje je donio Nadzorni odbor imenovan od strane nezakonite skupštine društva. Svi ovi argumenti bili su dovoljni da Općinski sud u Sarajevu donese privremenu mjeru o vraćanju Hadžiahmetovića na poziciju direktora, saopćeno je iz Naroda i pravde.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 10

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još