Građani izašli na ulicu

U Banjaluci protest zbog novih mjera: Radnicima u ugostiteljstvu prijete otkazi, roditelji žele djecu u školama

Hronika28.10.20, 19:01h

U Banjaluci protest zbog novih mjera: Radnicima u ugostiteljstvu prijete otkazi, roditelji žele djecu u školama
Ovaj skup nema nikakvu političku pozadinu, mi smo samo grupa nezadovoljnih građana koja je zabrinuta kako će prehraniti svoje porodice do proljeća, kada se očekuje poboljšanje epidemiološke situacija, rekao je Tatić

 

Zbog novih mjera Republičkog štaba za vanredne situacije u Banjaluci je održan mirni protest građana koji su nezadovoljni sadašnjim mjerama.

 

Među onima koji su najnezadovoljniji novim mjerama su roditelji, koji žele da njihova djeca idu u školu.

 

Marina Kljajić, majka jedne djevojčice, rekla je da je došla na protest jer želi da njeno dijete ide u školu.

 

"Nezadovoljna sam ovom novom mjerom jer smatram da djeca nisu toliko izložena virusu i da će najbolje znanje dobiti u školi", kazala je Kljajićeva.

 

Željko Tatić, predsjednik Udruženja ugostitelja RS, kazao je da se novom mjerom ograničenja radnog vremena ugostiteljskih objekata do 10 dovodi u pitanje egzistencija radnika.

 

"Ovaj skup nema nikakvu političku pozadinu, mi smo samo grupa nezadovoljnih građana koja je zabrinuta kako će prehraniti svoje porodice do proljeća, kada se očekuje poboljšanje epidemiološke situacija", naglasio je Tatić.

 

On je dodao da je procjena da će 20 odsto radnika u ugostiteljstvu zbog mjera dobiti otkaze u novembru.

 

Nemanja Vujičić, otac dva dječaka, istakao je da je došao da podrži odluku drugih roditelja da djeca krenu u škole.

 

"Došli smo da iskažemo nezadovoljstvo obustavom nastave u školama širom RS. Smatramo da nema nikakvog razloga za obustavu jer djeca ni na koji način nisu ugrožena što podaci širom svijeta pokazuju", dodao je Vujičić.

 

Stanko Đurić, muzičar iz Banjaluke, rekao je da su zbog mjera Republičkog štaba za vanredne situacije, muzičari na ivici egzistencije.

 

"Pitamo samo zašto mi ne možemo raditi svoj posao ako već ugostiteljski objekti rade. Kako mi i naše porodice da preživimo ako nam ne dozvoljavaju da radimo svoj posao", kaže Đurić.

 

 

(Nezavisne.com, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!