Odluka stigla s 'viših' instanci

Sarajka ostala zatečena novim pravilima: Ko ima prednost u ambulantama prilikom testiranja na Covid-19?!

Hronika28.10.20, 16:14h

Sarajka ostala zatečena novim pravilima: Ko ima prednost u ambulantama prilikom testiranja na Covid-19?!
Uposlenica koja ih je obavijestila o ovim pravilila obrazložila je da im je lista kategorija koje imaju prednost dostavljena "s viših instanci"

 

Neugodno iskustvo doživjeli su pojedini građani Sarajeva, koji su se prethodnih dana javljali za testiranje na Covid-19 u drive drive-in ambulantu Saraj polje (Općina Novi Grad).


Naime, kako je za DEPO Portal pojasnila naša sugrađanka koja je prije dva dana došla na testiranje, ostala je zatečena (novim) pavilima o kojima je sve koji su čekali u redu obavijestila uposlenica ove ambulante.

 

- Dobili smo informaciju da prilikom testiranja na Covid-19 prednost imaju onkološki pacijenti, invalidi i porodice šehida i poginulih boraca, ali ne i sljedeće kategorije: trudnice, starije osobe, osobe koje su pokazivale simptome Covida-19, djeca i djeca sa dijabetesom, navela je u svom pismu.


Kako je pojasnila, uposlenica koja ih je obavijestila o ovim pravilila obrazložila je da im je lista kategorija koje imaju prednost dostavljena "s viših instanci".  


Tragom ove informacije pokušali smo u JU Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo saznati da li je ovo tačno, odnosno koje kategorije imaju prednost prilikom testiranja na Covid-19?


Međutim, dobili smo vrlo štur odgovor:  


- Obzirom da se testiranje obavlja u JU Dom zdravlja KS, molim Vas da upit uputite njima - stajalo je u odgovoru dr Anise Bajramović.


Potom smo isti upit poslali i na adresu JU Dom zdravlja KS, međutim ostali smo uskraćeni za odgovor i bilo kakvo pojašnjenje.


Nadamo se da će neka od "nadležnih ustanova" ipak naći za shodno da građanima pojasni ko zaista ima prednost prilikom testiranja na Covid-19, te u koju kategoriju spadaju pacijenti kojima je određena hospitalizacija?!   

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još