FOTO/ OBJAVLJEN REPERTOAR

Novo u Sarajevu: Potpuno drugačiji ugođaj - fotelje, kreveti, barovi, ludilo... Kako će se gledati filmovi u CineStaru?

Kultura28.10.20, 13:47h

CineStar Cinemas je najveći kino lanac u Bosni i Hercegovini i regiji sa 158 dvorana i preko 24.500 sjedišta, a multipleks u Sarajevu je 25. po redu na teritoriju Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije

 

 

 

 

Nova adresa kino zabave za sve Sarajlije je CineStar Sarajevo koji će u petak, 30. oktobra, u 19:30 konačno otvoriti svoja vrata u sklopu Bingo City Centera.

 

Odličan filmski program od prvog dana uz akciju 1+1 ulaznicu gratis razveseliti će publiku željnu filmova na velikom platnu. Publiku od prvog dana očekuje nekoliko premijera: najiščekivaniji je triler Christophera Nolana „Tenet“, ujedno i njegov najskuplji film do sada, zatim eksplozivni psihološki triler „Bijesan“ sa Rasselom Crowom, kao i romantična i inspirativna muzička priča „Još uvijek vjerujem“. Za ljubitelje horrora tu je misteriozni horror triler „Antebellum“, te nastavak uspješnog horrora Brahms: Dječak 2 s Katie Holmes u glavnoj ulozi.


Akcijska komedija „Otkrila sam špijuna“ razveselit će sve uzraste.

 

Najmlađi posjetioci će  premijerno uživati u sinhroniziranom Disneyevom hitu „Naprijed“, ali i „Frka“, „Polarana avantura“, „Kapetan sabljozubi i magični dijamant“, te dječjem filmu „Lesi se vraća kući“.

 

Također na programu će se naći i bosanskohercegovački kandidat za Oscara, film „Quo Vadis Aida?“ rediteljice Jasmile Žbanić.

 

Već naredne sedmice posjetioce očekuje nastavak vrlo uspješne franchize „Poslije svega: Sudar“, francuska komedija „Klub sretno razvedenih“, akcijski spektakl koji će biti prikazan i u 4DX formatu „Greenland: Posljednje utočište“, horor „Igra strave“ i animirani spektakl „Crvencipelica i 7 patuljaka“, te akcijski spektakl „Mulan“, triler „Ava“ i drugi.

 

Ukratko 10 dvorana, kino platna od zida do zida, 4DX dvorana (od sredine novembra), eXtreme dvorana sa gigantskim platnom premazanim srebrom, najudobnija kožna sjedišta s pomičnim naslonima, vrhunska zvučna i laserska tehnologija najvećeg i najmodernijeg multipleksa u Bosni i Hercegovini, Cinema Bar, rođendaonice, on line prodaja ulaznica i pića i još puno drugih noviteta koji će kino doživljaj dovesti na sasvim novi nivo, onaj s pet zvjezdica.

 

Sarajlije će filmove na velikom platnu CineStara gledati u najboljem mogućem komforu, a na izboru im je čak 5 vrsta sjedišta. Sva regular sjedišta izrađena su od kože s pomičnim naslonom naprijed i nazad te nude više prostora od klasicnih kina. Upgrade su Love box sjedišta koja nude veću privatnost za parove, a luksuzna Vip Relax sjedišta osim pomičnog naslona nude i stolić sa bežičnim punjačem mobitela, a biće ugrađena u sve dvorane i Vip zone. Ta sjedišta pružaju i dodatnu udobnost, ali i više prostora koji osigurava dodatnu fizičku distancu za posjetioce. Krajnje oduševljenje posjetilaca izazvat će Royal bed ležajevi za dvoje, koji će biti ugrađeni u četiri dvorane, a koji će također imati stoliće za odlaganje hrane i pića te bežične punjače za mobitel. I to nije sve, CineStar nam u sarajevskom multipleksu prvi put u regiji predstavlja  Premium lože od kojih se jedna zove Sarajevo u čast grada domaćina.

 

Kupovina ulaznica za CineStar Sarajevo već je moguća on line što je također novitet na našim prostorima na www.cinestarcinemas.ba, a od petka u 19:30 i na blagajnama kina u Bingo City Centeru.

 

CineStar u petak 30.10. također najavljuje otvaranje cijelog svog lanca u Bosni i Herzcegovini - Tuzla, Banja Luka, Zenica, Bihać i Mostar koji su uslijed pandemije bili zatvoreni od marta, a  koji će imati iste filmove na programu.

 

CineStar kino čarolija gledanja filmova na velikom platnu se nastavlja uz sve propisane mjere sigurnosti. CineStar Cinemas je pripremio kino dvorane za prijem posjetilaca, proveli su dezinfekciju, uspostavili nove higijenske standarde i njihovo održavanje te upoznali zaposlenike sa zaštitnim procedurama i postupcima, tako da otvaranje dočekuju potpuno spremni. Planirane mjere su nadopunjene i najnovijim preporukama Zavoda za javno zdravstvo FBiH za kinoprikazivačku djelatnost.

 

CineStar Cinemas je najveći kino lanac u Bosni i Hercegovini i regiji sa 158 dvorana i preko 24.500 sjedišta, a multipleks u Sarajevu je 25. po redu na teritoriju Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije. Sarajevu je ujedno šesti grad u BiH u kojem CineStar posluje. Podsjetimo, prvi multipleks u Bosni i Hercegovini, CineStar Mostar, otvoren je 2012. godine, s ukupno 5 dvorana i 700 sjedišta. Nakon Mostara, uslijedilo je otvorenje i druga dva multipleksa: CineStar Bihać 2014. godine sa 6 kinodvorana i 834 sjedišta, te CineStar Tuzla 2016. godine sa 5 kinodvorana i 789 sjedišta. CineStar 4DX Delta Planet u Banjaluci svoja vrata otvorio je početkom ove godine s ukupno 6 dvorana i 725 sjedišta. CineStar porodici posljednja se pridružila Zenica, u decembru prošle godine, i tako postala bogatija za 3 moderno opremljene dvorane sa preko 300 sjedišta.

 
U junu 2019. godine Međunarodno udruženje kinematografa (UNIC) proglasilo je CineStar Cinemas najboljim kinoprikazivačem u Evropi u 2019. godini, jer predstavlja pravi primjer kompanije koja iznova podiže ljestvicu u industriji i ostvaruje konstantan rast. Nagrada 'International Exhibitor of the Year' dodjeljena je upravi Blitz-CineStara za izuzetnu predanost u pružanju najboljeg mogućeg kino doživljaja svojoj publici, stavljajući u prvi plan stalnu inovaciju, čime su postali jedan od vodećih i najbrže rastućih kino lanaca u regionu i Evropi.


A kako izgleda ambijent CineStara u Sarajevu i posve drugačiji filmski ugođaj, pogedajte u fotogaleriji.

 

(DEPO PORTAL/ad)


 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!