kao da korona ne postoji

Mnogi bez maske, a distance 'ni na mapi': Predizborna kampanja SDA u punom jeku, niko ne mari za naredbe!

Front28.10.20, 09:16h

Mnogi bez maske, a distance 'ni na mapi': Predizborna kampanja SDA u punom jeku, niko ne mari za naredbe!
Predizborna kampanja u Banovićima odvija se kao da se uopće ne nalazimo u vremenu pandemije

 

Općinski odbor SDA Banovići sinoć je u naselju Grivice okupio veliki broj prisutnih, a na skupu su prekršene naredbe kriznih štabova FBiH i Tuzlanskog kantona- piše Faktor

 

Na skupu je bilo prisutno mnogo više od 100 ljudi, koliko je dozvoljeno, distance među njima praktično nije bilo, a mnogi nisu imali maske iako je to od danas obavezno.

 

Predizborna kampanja u Banovićima odvija se kao da se uopće ne nalazimo u vremenu pandemije, pa je tako Pokret demokratske akcije Mirsada Kukića, sinoć u naselju Omazići, okupio veliki broj ljudi uz nikakve epidemološke mjere.

 

Večeras je, pak, Bego Gutić, bio zvijezda predizbornog programa, kao kandidat za načelnika Banovića.

 

O predizbornim skupovima danas je za Faktor govorila ministrica zdravstva TK Dajana Čolić, koja je osudila ovakva okupljanja.

 

- Nažalost, ne samo jedan, nego više političkih subjekata krši naredbe o okupljanjima. Od Kantonalne uprave za inspekcijske poslove TK i MUP-a TK već je zatražen pojačan angažman. Uz to, tražili smo mišljenje i Centralne izborne komisije BiH (CIKBiH), da u potpunosti zabranimo političke skupove, a u međuvremenu smo preporučili svima da ih ne održavaju - kazala nam je Čolić.

 

(DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 28

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još