Oglasili se saopštenjem

Stranke Četvorke: Stavit ćemo na raspolaganje sve resurse, izostanak Tanovića se neće ni osjetiti

Front27.10.20, 19:31h

Stranke Četvorke: Stavit ćemo na raspolaganje sve resurse, izostanak Tanovića se neće ni osjetiti
Prevazišli smo međusobne ideološke razlike i istakli nestranačkog kandidata iza kojeg svi s jednakim ponosom kao stranke stojimo

 

Stranke “Četvorke” (NS, SDP, NiP, NBL) uputili su saopštenje za javnost nakon što je Hasan Tanović, kandidat za načelnika Općine Novo Sarajevo, dobio pozitivan nalaz na koronavirus.

 

“Novonastala situacija, u kojoj će gospodin Tanović kampanju nastaviti iz samoizolacije, nije nas obeshrabrila. Naprotiv, sad smo još više ujedinjeni i pokazujemo na terenu šta je istinska snaga koalicije, utemeljena na želji za suštinskim i korjenitim promjenama koje će Hasan Tanović, kao načelnik, uz podršku općinskih vijećnika Naše stranke, SDP-a, NiP-a i NBL-a provesti u Novom Sarajevu. U ostatku kampanje sve stranke naše koalicije će na raspolaganje staviti sve svoje kapacitete tako da se odsustvo dr. Tanovića na terenu neće ni osjetiti. Također, poruke gospodina Tanovića lično stići će do svakog građanina i građanke Novog Sarajeva online putem i putem elektronskih medija”, navodi se u saopštenju.

 

Kako kažu, uvjereni su u pobjedu Tanovića i Četvorke u Novom Sarajevu.

 

“S naše strane, predstojeći izbori su više od političke borbe. Ovo je borba za oslobođenje resursa svih nas od zloupotrebe pojedinaca. Ovo je borba za oslobođenje građana i građanki od egzistencijalnih i emotivnih ucjena kojima ih političari na vlasti uslovljavaju da im daju glas. Ovo je borba za mogućnost politike u njenom osnovnom značenju upravljanja gradovima u korist njihovih stanovnika. Predvodnik te borbe u Novom Sarajevu je doktor Hasan Tanović, doktor za Novo Sarajevo. To su građani i prepoznali. Prevazišli smo međusobne ideološke razlike i istakli nestranačkog kandidata iza kojeg svi s jednakim ponosom kao stranke stojimo. Kojeg će podržati naši birači. Za kojeg vjerujemo da će imati podršku i među biračima suprotstavljenih stranaka, ali, ono na šta smo posebno ponosni jest činjenica da je Hasan Tanović osoba koja je probudila dio apstinenata i koji će od ove godine biti uključeni u političke procese u Novom Sarajevu. Stvorio im je očekivanja i ulio povjerenje da će ih ispuniti”, kažu u saopštenju.

 

Ističu da Tanovića očekuju za 15 dana ponovo na terenu gdje će nastaviti kampanju.


(DEPO PORTAL/dg)Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još