SVE VEĆE NEZADOVoLJSTVO NJIHOVIM RADOM

Neira Dizdarević: Vladu KS treba odmah smijeniti, građani Sarajeva žele bolju zaštitu u korona krizi

Hronika25.10.20, 16:24h

 Neira Dizdarević: Vladu KS treba odmah smijeniti, građani Sarajeva žele bolju zaštitu u korona krizi
Zato smo još odlučniji u što hitnijem formiranju nove Vlade KS i imenovanju novih ministara, posebno ministra zdravstva kako bismo na vrijeme krenuli u popravljanje onoga što je aktuelna vlada u zadnjih par mjeseci uspjela uništiti, piše u obraćanju Neire Dizdarević (NS)

 

Danas je na deskove medija u BiH stiglo saopćenje za javnosti zastupnice Naše stranke Neire Dizdarević. Objavljujemo ga u cijelosti:

 

Nespremnost u pogledu suzbijanja pandemije koronavirusa otklonila je svaku dilemu oko toga da li aktuelna Vlada Kantona Sarajevo treba biti smijenjena. Iz bolnica u koje se ulažu milioni i koje dobiju sve što traže najavljuju kolaps i šire paniku, kao da nisu imali dovoljno vremena da se pripreme za novi val koronavirusa.

 

Novac se troši na opremanje novog, neuslovnog izolatorija udaljenog od bolnice, iako u Kantonu Sarjevo postoji oko 900 slobodnih bolničkih ležajeva. U jeku pandemije, SDA/DF/SBB Vlada za v.d. ministra zdravstva imenuje Kenana Alikadića, koji već vodi Ministarstvo kulture i sporta, za šta se također pokazao nekompetentnim. I to se dešava nakon što je već drugi DF-ov ministar, Draško Jeličić, napustio tu poziciju, nepunih pola godine nakon što je na nju imenovan.


Građani Kantona Sarajevo nisu zaslužili da se vladajuća koalicija i njihovi podobni rukovodeći kadrovi na ovakav način odnose prema građanima i da ih u doba pandemije tjeraju
što dalje od bolnica i ostavljaju ih da se sami brinu za svoje i zdravlje svojih porodica.

 

Građani Sarajeva zaslužuju bolje. Zato smo još odlučniji u što hitnijem formiranju nove Vlade KS i imenovanju novih ministara, posebno ministra zdravstva kako bismo na vrijeme krenuli u popravljanje onoga što je aktuelna vlada u zadnjih par mjeseci uspjela uništiti. 

 

(DEPO Portal/ak)

 Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još