NEIRA DIZDAREVIĆ POTVRDILA

Kraj drame oko broja ruku za glasanje o nepovjerenju Vladi KS: Zastupnica Naše stranke ipak negativna, procurio nalaz...

Front24.10.20, 20:32h

Kraj drame oko broja ruku za glasanje o nepovjerenju Vladi KS: Zastupnica Naše stranke ipak negativna, procurio nalaz...
Jučer se vodila rasprava između poslanika hoće li se naredna sjednica Skupštine KS održati online ili "uživo", a navodno je oko toga izbila i svađa na kolegiju između predsjednika stranke Narod i pravda Dine Konakovića i predsjedavajućeg Skupštine KS Mirze Čelika

 

 

Zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo Neira Dizdarević (Naša stranka) reagirala je na navode da je pozitivna na koronavirus. Ona je to potvrdila i u izjavi za medije:  


- U četvrtak sam se testirala, a jutros sam dobila nalaze. Negativna sam na koronavirus. Nemam nikakvih zdravstvenih problema – rekla je Dizdarević.


U međuvremenu je u medije procurio i njen nalaz, kao dokaz crno na bijelo da virusa - nema! 

 

korona-test-neira-dizdarevic


Podsjećamo, jučer se vodila rasprava između poslanika hoće li se naredna sjednica Skupštine KS održati online ili "uživo", a navodno je oko toga izbila i svađa na kolegiju između predsjednika stranke Narod i pravda Dine Konakovića i predsjedavajućeg Skupštine KS Mirze Čelika.


Prema tvrdnjama izvora Avaza, Konaković je tražio da se sjednica održi online, dok je Čelik insistira delegati moraju biti fizički prisutni u sali Skupštine.


Čelik je pri tom tvrdio da nema zakonskog osnova za zakazivanje online sjednice, dok je Konaković tvrdio da ima.


Međutim, kako je naveo Avaz, u pozadini ovog sukoba stoji činjenica da je Neira Dizdarević, zastupnuica Naše stranke, zaražena koronavirusom, te stoga ne može biti prisutna na sjednici ukoliko se ona održi "uživo". A bez njenog glasa opozicija nema 18 ruku, koliko joj je potrebno da smijeni Vladu Kantona Sarajevo.


Kako sada stvari stoje, "uživo" ili online, svejedno je - ruku ima dovoljno.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 40

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još